Afbeelding
Pixabay
Pixabay
Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.
Het boek Daglicht van Marion Pauw krijgt een Amerikaanse serieverfilming van Fox Entertainment. De website Deadline.com meldt dat scenarist Denise Hahn, bekend van series als Grey’s Anatomy en CSI: Cyber, de uitvoerend producent wordt van de nieuwe serie. Het verhaal gaat over een advocate die ontdekt dat ze een halfbroer heeft die veroordeeld is voor moord. Na het doen van veel onderzoek raakt ze verstrikt in een web van corruptie en familiegeheimen. Naast Denise Hahn zullen ook Sofia Sondervan-Bild, bekend van haar werk als producer voor de film Cadillac Records, en Marion Pauw zelf meewerken aan de serie als executive producers. Het boek Daglicht werd in 2017 in Amerika uitgegeven onder de naam Girl in the Dark.
Bron: NU.nl, Deadline.com
In een maand tijd hebben wetenschapsjournalist Jim Jansen en cabaretier Dolf Jansen samen een boek geschreven over corona. Het boek heet CoronA tot Z. Voor het boek heeft Jim Jansen voor elke letter van het alfabet een wetenschapper geïnterviewd, dus 26 in totaal. Zijn broer Dolf heeft vervolgens een column toegevoegd bij elk onderwerp. Het boek wordt uitgegeven door Fontaine uitgevers.
Bron: Het Parool
Dit jaar gaat de Gerrit Komrij-prijs naar Christianne Muusers en Marleen Willebrands voor hun boek Het excellente kookboek van doctor Carolus Battus uit 1593. De Gerrit Komrij-prijs is in 2012 opgericht om aandacht te schenken aan oude literatuur. De nieuwe uitgave van het kookboek uit 1593 bevat naast vertalingen van de recepten in modern Nederlands en een foto van het originele werk ook nog afbeeldingen van schilderijen uit de zestiende eeuw en foto’s van keukengerei uit die tijd. Alhoewel Muusers en Willebrands de prijs in ontvangst nemen, heeft er op de achtergrond een heel team gewerkt aan het vertalen van het kookboek.
Bron: Schrijverspunt
Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nederlands Letterenfonds slaan de handen ineen en investeren samen 260.000 euro voor nieuwe debuten en bijzondere uitgaven. De fondsen hopen hiermee 26 nieuwe bijzondere titels te kunnen steunen. De bedoeling is dat de gesteunde boeken binnen twee jaar zullen verschijnen. De helft van de financiële steun zal gaan naar de schrijvers van de boeken, de andere helft kan de uitgeverij inzetten voor promotie en andere kosten. Klik hier voor een volledige lijst van alle geselecteerde boeken.
Bron: Het Letterenfonds
Abonnees profiteren van extra voordelen.
Elk nummer een nieuw schrijfthema.
55% korting voor abonnees van Schrijven Magazine!
Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!
Meld je aan voor de Schrijven Nieuwsbrief.