Afbeelding

Om 10:00 uur gaat de TwitterTale van Schrijven Online van start. Beeld - Josh Semans via Flickr

Komende TwitterTale wordt TwitterSong!

De volgende TwitterTale van Schrijven Online wordt een TwitterSong!De vorige TwitterTale was een groot succes. De redactie heeft daarom besloten aankomende woensdag een volgende actie te doen, maar dan in de vorm van een #twittersong. De frontman van de Nederlandse band Gerhardt zal dit via Twitter gemaakte liedtekst gaan begeleiden.

Bij de TwitterSong wordt de eerste regel van een nummer gegeven door Twitter-songwriter Gerhardt (@gerhardtmusic). Volgers van @schrijvenonline en @gerhardtmusic verzinnen daar een tweede regel op, waarvan de beste een retweet krijgt. Dit herhaalt zich elk uur, tot er een songtekst van acht tweets is gemaakt.

De aankomende TwitterSong vindt plaats op 15 februari en loopt van 10:00 uur tot 17:00 uur. In het laatste uur wordt zowel de achtste regel als de titel van het lied gekozen.

Over Gerhardt
Gerhardt is een Nederlandse artiest die aanvankelijk veel optrad in het buitenland, onder andere in Moskou, Cuba, Portugal en Finland. Begin 2011 bracht hij in een uitverkocht Paradiso het mini-album All is There uit. Hij heeft sindsdien optredens op onder andere bevrijdingsfestival Haarlem, bevrijdingsfestival Amsterdam, Oerol en de zwarte Cross gedaan. Ook werd hij geselecteerd voor de Popronde en verkozen tot Hollandse Nieuwe. Dit jaar was hij te zien op Noorderslag 2012.

Gerhardt speelt zijn muziek in Japans uitziende cocktailbars, 16e eeuwse hofjes, backseats, gevangenissen en poppodia. Deze opmerklijke optredens brachten hem onder andere bij De Wereld Draait Door, Michiel Veenstra, Giel Beelen en Laat op Twee. Beluister hier alvast de nummers A Brand New Heart en Fire Walk of bezoek de website van Gerhardt.

Bron

www.twitter.com/#!/schrijvenonline