Afbeelding

theatervoorstelling

Monica Silvestre via Pexels

Koen Caris wint Hebban Debuutprijs en er komt een toneelstuk van bestseller Sonny Boy

Hebban Debuutprijs gaat naar Koen Caris met ‘Stenen eten’

Koen Caris wint de Hebban Debuutprijs 2022 met zijn debuutroman Stenen eten. Dat werd op 9 september bekend gemaakt in de Chocoladefabriek in Gouda. In Nederland en Vlaanderen is de prijs de enige literaire juryprijs waar lezers een grote invloed op hadden, omdat een lezersjury de shortlist bepaalde. De winnaar werd gekozen door een professionele jury van boekverkopers, bibliothecarissen en Hebban-recensenten. Het juryrapport complimenteert Stenen eten met de eigentijdse en rauwe stijl. ‘Een prachtig, vervreemdend en uiterst krachtig verhaal geschreven over verlies, schuldgevoelens, verliefdheid en groepsdruk. Koen Caris laat met zijn debuut zien een groot schrijver te zijn.’

Bron: CPNB

Er komt een toneelstuk van bestseller ‘Sonny Boy’

Sonny Boy werd in 2011 al verfilmd, maar nu komt er ook een theatervoorstelling van de bestseller van Annejet van der Zijl. Dat heeft productiehuis Solo Stories maandag bekend gemaakt. In het boek waar in Nederland ruim 750.000 exemplaren van zijn verkocht, schrijft de auteur over een Surinaams-Nederlands echtpaar dat in de Tweede Wereldoorlog Joodse onderduikers had en daarom is gedeporteerd naar concentratiekampen. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van hun zoon Waldy, die zijn ouders na de deportatie nooit meer heeft gezien. Regisseur Benno Hoogveld stelt dat de thema’s van het verhaal, zoals racisme en zelfonderzoek, relevanter zijn dan ooit. Van januari tot en met juni 2024 is de solovoorstelling te zien in de Nederlandse theaters, twintig jaar nadat de roman is verschenen. Het is nog niet bekend wie de hoofdrol zal spelen.

Bron: NU.nl 

Onaangekondigde, nieuwe roman van Herman Koch

De nieuwe roman van Herman Koch Het koninklijk Huis werd woensdagavond aangekondigd in het programma De Avondshow met Arjen Lubach en werd donderdag gepresenteerd. “Een Beyonceetje”, noemt Koch zijn late aankondiging in de talkshow. Hij volgde Beyoncé haar voorbeeld, die in het verleden onaangekondigd albums uitbracht, en maakte vooraf geen melding van zijn nieuwe boek. Het Koninklijk Huis is volgens de auteur een ‘satirische roman over een modern koningsdrama.’ De fictieve roman vertelt het verhaal van koning Hendrik, die zich afvraagt of zijn dochter nog wel de troon zal bestijgen in deze moderne tijd en hij vreest de toenemende leegte die hem steeds vaker overvalt.

Bron: NU.nl

Uitgeven