Afbeelding

J.K. Rowling in 2010. Beeld door Daniel Ogren via Wikimedia.

J.K. Rowling schreef thriller in het geheim

J.K. Rowling in 2010. Beeld door Daniel Ogren via Wikimedia.Heb jij The Cuckoo’s Calling van Robert Galbraith gelezen? Dan zal het je misschien verrassen dat het boek geschreven is door de schrijfster van Harry Potter, J.K. Rowling.

Rowling heeft de thriller in het geheim geschreven en in april gepubliceerd onder het pseudoniem Robert Galbraith. Zij bekende dat ze de auteur was nadat de Britse krant The Sunday Times zich afvroeg hoe een debutant zo’n goede thriller kon schrijven. Ook prees een recensent de zogenaamde mannelijke auteur voor diens vermogen om vrouwenkleding te beschrijven.

'Het was geweldig om iets uit te kunnen brengen zonder hype of verwachting, en erg leuk om feedback onder een andere naam te krijgen,' aldus Rowling. Er zijn tot nu toe slecht 1.500 exemplaren van The Cuckoo’s Calling verkocht, hoewel dat aantal stijgt nu bekend is dat het boek van Rowling is. De boeken van Harry Potter zijn miljoenen keren over de toonbank gegaan.

Voordat het boek op de markt werd gebracht, stuurde Rowling het naar enkele uitgevers. Enkele daarvan wezen het manuscript af, wat ze inmiddels hebben toegegeven. Het argument van veel redacteurs was dat het boek zeker goed was, maar niet uitblonk, wat toch wel een criteria voor uitgevers is. Benieuwd? Je kunt hier de proloog van The Cuckoo's Calling lezen.

Bron

www.telegraph.co.uk/culture/books/10178960/The-Cuckoos-Calling-publishers-embarrassment-at-turning-down-JK-Rowling-detective-novel.html