Afbeelding

Telefoon met datingssite

Foto: cottonbro via Pexels

Je ergeren aan taalfouten in datingsprofielen? Je bent niet de enige!

Vind jij het een afknapper als je een datingsprofiel vol met spel- en typfouten ziet? Dan ben je zeker niet de enige. Uit onderzoek van Tilburg University blijkt namelijk dat je minder aantrekkelijk gevonden wordt als je taalfouten in je datingsprofiel hebt staan. De meest voorkomende fouten zijn dt-fouten, ‘me’ in plaats van ‘mijn’ of de standaard typfouten.


Niet zo slim

Onderzoeker Tess van der Zanden heeft zo’n 12.000 verschillende datingsprofielen van verschillende datingssites vergeleken en vroeg ze daters naar hun indruk over de profielen. Ook liet ze een groep deelnemers verschillende fictieve datingsprofielen zien, met en zonder taalfouten. 
“Ik heb alles wat me hartje begeert, toch ontbreekt er nog iemand aan me zijde. In het kort: ik ben een empatisch en zorgsaam persoon op zoek naar de liefde van haar leven.” Dat waren twee zinnen uit zo’n nepprofiel. 
De profielen met deze fouten zorgen er in de ogen van de deelnemers voor dat je minder intelligent overkomt. Ook zorgde de fouten ervoor dat de kandidaten slechter dachten over iemands persoonlijkheid. 
Maar wees gerust, zo’n één derde van de deelnemers merkte het niet op als er taalfouten in de profielen zaten.

Lees het gehele artikel bij RTL Nieuws.
 

Techniek