Afbeelding

Januari Schrijfmaand opdracht #8

Lees hier de achtste opdracht van de Januari Schrijfmaand. Doe mee, ontvang feedback en maak elke week kans op een boek uit de Schrijfbibliotheek.

Schrijfuren maken - met schrijfcoach Yoeke Nagel

Een piloot mag pas in z’n eentje de lucht in als hij voldoende vlieguren heeft gemaakt. Met schrijven is het niet anders. In de komende tijd legt schrijfcoach Yoeke Nagel je dertien schrijfoefeningen voor om je technieken te verfijnen. Gebruik van haar handige stijlboekje ’99 witte kopjes op een tafel – stijloefeningen om de werkelijkheid te bekijken te beschrijven’ wordt aangeraden. Bestel het boekje hier.

Opdracht #8 – Puur persoonlijk

Een gebeurtenis ziet er vanuit elk gezichtspunt anders uit. Karakter, activiteit, belangstelling, positie, context… er zijn zoveel factoren die je reactie bepalen. Dat merk je hier wel: hoe reageren deze zes personen (zie beeld onder bericht) als er plotseling pal voor hun neus een dode duif neervalt? Citeer letterlijk.
6x max. 50 woorden.

Zodra je de opdracht gemaakt hebt, kun je het verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen Yoeke Nagel en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

•    Klik op deze link
•    Klik op ‘Plaats nieuw forumonderwerp’
•    Voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel) en klik op ‘Bewaren’
•    Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen
•    Feedback geven op de vorige opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Verloting

Er verschijnen dertien schrijfopdrachten voor de Januari Schrijfmaand, telkens op maandag, woensdag en vrijdag. Doe je elke week aan alle drie de schrijfopdrachten mee en geef je actief feedback op verhalen van andere deelnemers, dan maak je kans op een boek uit de Schrijfbibliotheek. Wij verloten elke week een boek, dus je maakt vier keer kans!

Wil je ook in de volgende maanden stevig doorschrijven? Schrijfworkshops, cursussen en individuele schrijfcoaching bij Yoeke Nagel zijn betaalbaar, inspirerend en er is chocola. Kijk daarvoor op www.yoeke.com

Bron

www.schrijvenonline.org/forum/themaforums/januari-schrijfmaand