Afbeelding

Cliffhanger schrijven

Foto: Pexels

Hoe schrijf je een cliffhanger? Redacteur geeft tips!

Het schrijven van een steengoede cliffhanger heeft alles te maken met spanning. En volgens redacteur Peter de Rijk bouw je spanning op als een huis, steen voor steen. In het komende nummer van Schrijven Magazine heeft hij tips hoe je die bouwstenen gebruikt. 

Wat is een cliffhanger?

Het begrip cliffhanger komt uit de film- en televisiewereld en slaat op het moment dat je een serie, aflevering, of een verhaal plotseling afbreekt, juist als de spanning hoog is en het nog onduidelijk is hoe het afloopt. Schrijvers gebruiken vele vormen van afbreken, maar soms ook van opbouw, om spanning aan een verhaal toe te voegen en zo de aandacht van de lezer vast te houden.

Spanning

Het woord suspense klinkt vaak als het om thrillers gaat, een woord dat zowel spanning als onzekerheid betekent. Beide zijn ingrediënten waardoor een lezer geboeid blijft. Die wil weten hoe het afloopt, heeft zijn verwachtingen ervan, maar weet dat de schrijver hem vast op het verkeerde been heeft weten te zetten.


In het komende nummer van Schrijven Magazine geeft Peter de Rijk 5 belangrijke bouwstenen om die spanning én de cliffhanger op te bouwen. 

Abonnees ontvangen dit nummer omstreeks 10 februari. 

Ben je nog geen abonnee? Doe daar vóór vrijdag 27 januari 23.59 u. wat aan, dan krijg ook jij dit nummer thuis.

Ja, graag!     Geef cadeau