Afbeelding

Het Amsterdam Poëziefestival start online kaartverkoop

Online kaarten te koop voor Amsterdam Poëziefestival 2014Op 18 maart ging de online kaartverkoop voor het Amsterdam Poëziefestival van start. Dit nieuwe jaarlijkse poëziefestival is van 9 tot en met 11 mei te bezoeken, in de Amsterdamse ‘Dichtersbuurt’.

Openingsavond 9 mei – Wat is poëzie?

Het festival start op vrijdag 9 mei met de Grote Poëziesalon. Festivaldichter Lieke Marsman en stadsdichter Anna Enquist openen het programma. Daarna is er een avondvullende salon waarin getoond wordt wat poëzie allemaal kan zijn; een gedicht, maar bijvoorbeeld ook een geluid of een gesprek.

Er zijn onder meer optredens van K. Schippers, componist Merlijn Twaalfhoven en Huub Oosterhuis. Schippers gaat vertellen en laten zien wat poëzie volgens hem is. Merlijn van Twaalfhoven gaat samen met het publiek een stiltegedicht maken en Huub Oosterhuis leest werk voor van Leo Vroman. De openingsavond vindt plaats in De Nieuwe Liefde aan de Da Costakade 102 in Amsterdam.

Verder op het programma

Tijdens de openingsavond presenteert literair tijdschrift Tirade ook een festivalnummer met gedichten over de liefde. Op zaterdag 10 en zondag 11 mei staan er ook nog optredens van dichters als Kira Wuck en Bernke Klein Zandvoort op het programma. Onder meer de dichters Alfred Schaffer en Tjitske Jansen geven een schrijfworkshop op het festival.

Het Amsterdam Poëziefestival vindt verspreid over Amsterdam plaats. Voor een overzicht van het volledige programma en het online kopen van kaartjes, klik hier.