Afbeelding

logo van het gouden boek

CPNB

Gouden Status voor het boek ‘Het zoutpad’ en Money Planner uit de Bestseller 60

Roman ‘Het zoutpad’ krijgt de Gouden Status

Het zoutpad van Raynor Winn is bekroond met een Gouden Boek. Het boek verscheen in 2018 en er zijn sindsdien meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Dat is genoeg voor de Gouden status. Raynor Winn werd verrast met de unieke oorkonde tijdens het Crossing Border Festival in Den Haag. Sinds 2012 worden, net zoals in de platenindustrie, Gouden, Platina en Diamanten Boeken uitgereikt door stichting CPNB. Boeken krijgen deze status als er 200.000, 350.000 of 500.000 exemplaren zijn verkocht.

Bron: Bazarow 

Money Planner van Renée Lamboo toch niet in de Bestseller 60

Met haar boek Money Planner kwam Renée Lamboo, bekend van haar platform PorteRenee, op 2 november op plek 1 de Bestseller 60 binnen. Het was helaas maar voor korte duur, want vlak na de publicatie werd de lijst weer offline gehaald. Stichting CPNB, verantwoordelijk voor de lijst, had een fout gemaakt. “In het reglement staat dat infoboeken zijn uitgesloten van deelname”, zegt een woordvoerster van de CPNB. “Dat werpt misschien de vraag op: wat valt daar wel en niet onder? In het geval van Money Planner zijn 40 van de 256 pagina’s tekst en de overige 216 bladzijden zijn invulpagina’s. Dat maakt het naar ons idee een doeboek.” De stichting laat weten excuses te hebben gemaakt aan Lamboo.

Bron: Bazarow

Literatuur Vlaanderen investeert in acht literaire organisaties

Literatuur Vlaanderen gaat vanaf 2023 vijf jaar lang investeren in acht literaire organisaties: Poëziecentrum, VONK & Zonen, PEN Vlaanderen, Passa Porta, Villa Verbeelding, Behoud de Begeerte, Stripgids en Grafixx. In totaal krijgen de organisaties tussen 2023 en 2027 samen meer dan 2,5 miljoen euro. Literatuur Vlaanderen is het Vlaamse equivalent van het Nederlandse Letterenfonds. Met de hulp van de Vlaamse overheid investeert de instelling in alle aspecten van de letterensector. Het doel van de aangekondigde subsidies is het voorzien in een bloeiend en divers aanbod van activiteiten voor zowel literaire makers als liefhebbers van literatuur.

Bron: Bazarow