Afbeelding

Geschreven tekst

Foto: Pixabay

Gezocht: niet-gedebuteerde dichters!

Poëziestichting Perdu en Vlaams-Nederlands huis deBuren gaan opnieuw op zoek naar getalenteerde dichters die nog geen bundel hebben gepubliceerd. De organisatie wil hen een podium bieden tijdens Vers van het Mes 2022. De geselecteerde dichters krijgen de kans om onder begeleiding poëzie te schrijven en dit najaar drie keer betaald op te treden in Nederland en Vlaanderen. Ben jij die dichter? 


Voorwaarden

Ben jij als dichter nog ongepubliceerd? Dat wil zeggen: geen eigen bundel gepubliceerd. Tijdschriftenpublicaties, chapbooks of zines mogen wel. Als je dan ook nog ouder dan 18 jaar bent, dan mag je meedoen! Om je aan te melden stuur je een korte motivatie, een beknopt verhaal over de positionering van je werk in het poëzielandschap en een kritische selectie van een aantal gedichten. Wees echt kritisch, want met 5-10 gedichten moet je de organisatie omverblazen. Wie weet maak je dan kans om onder begeleiding aan de slag te gaan en te kunnen optreden met jouw poëzie. 

Over Vers van het Mes

Vers van het Mes wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan aanstormend poëzietalent. Tijdens drie podiummomenten in Nederland en Vlaanderen krijgen de geselecteerde dichters de kans om hun werk aan een publiek te presenteren door middel van voordracht en een poëtica waarin ze zich uitspreken over hun werk, het poëzielandschap en hun rol daarin.

Een workshop over het schrijven van zo’n poëtica wordt in september 2022 georganiseerd bij Perdu in Amsterdam. De optredens vinden plaats in oktober 2022.

Meedoen

Voor de precieze voorwaarden en aanmeldingsspecificaties kan je kijken op de website van deBuren.
Je hebt nog tot 30 april 2022 om je aan te melden!

Doe mee!