Genomineerden VSB Poëzieprijs op tournee 2015

Genomineerden VSB Poëzieprijs op tournee 2015De vijf genomineerden voor de VSB Poëzieprijs, Piet Gerbrandy, Sasja Janssen, Hester Knibbe, Alfred Schaffer en Peter Verhelst zullen van 11 tot en met 24 januari a.s. hun genomineerde bundels op diverse podia in Nederland en Vlaanderen presenteren.

Deze bijzondere middagen en avonden met 'de beste poëzie van het moment' worden georganiseerd door Poetry International Rotterdam in samenwerking met de samenstellers van verschillende succesvolle poëzieprogramma's in het land. Zo zijn de dichters te gast in Centre Céramique in Maastricht, Poëziecentrum Gent, op het Writers Unlimited Festival Den Haag, op de Antwerpse Donderdagen van de Poëzie, in de Utrechtse boekhandel Savannah Bay en kijken ze samen met Stichting Literaire activiteiten Groningen vooruit naar de Poëziemarathon aldaar.

De uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2015 is het eerste hoogtepunt in de Poëzieweek die nog tot en met 4 februari duurt. Onder het motto 'Met zingen is de liefde begonnen' staan dichters en gedichten die week in heel Nederland en Vlaanderen in het middelpunt van de belangstelling.

De VSB Poëzieprijs is dé prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont de beste bundel van het jaar met een bedrag van 25.000 euro. De winnaar van de VSB Poëzieprijs wordt op 28 januari a.s. bekend gemaakt tijdens het feestelijke uitreikingsprogramma in de Rotterdamse Kunsthal.

Meer weten over de genomineerden? Kijk hier

Bron

http://www.vsbpoezieprijs.nl/