Start » Nieuws » Geert Kimpen: 2 keer Top Tien, én 15 keer vertaald

Geert Kimpen: 2 keer Top Tien, én 15 keer vertaald

21 Oktober 2010

Geert Kimpen, als debutant in 2006 geportretteerd in Schrijven Magazine, blijkt een zeer succesvol schrijver te zijn geworden. In de lijst met Vlaamse boeken staat hij twee keer in de Nederlandse Bestseller Top Tien van 2009. 'De kabbalist' staat op plaats nummer 4, 'De geheime Newton' een plaatsje lager.

Kimpen blijkt niet alleen in Vlaanderen en Nederland een succes - ook in de rest van de wereld heeft hij inmiddels een flinke lezersschare voor zich weten te winnen. Zo werden de rechten van 'De kabbalist' recentelijk verkocht aan Finland, door zijn uitgever De Arbeiderpers. In totaal is dit al de vijftiende vertaling die van het boek werd gemaakt.

In het interview dat in het juninummer van 2006 van Schrijven Magazine verscheen vertelt Kimpen al over zijn buitenlandse plannen "Vanaf het begin heb ik dit boek eigenlijk geschreven met een Amerikaans publiek in gedachten. In de eerste plaats omdat het onderwerp hier zo onbekend is en in Amerika veel meer leeft en populair is. En omdat, als ik er echt van zou willen kunnen leven, ik ook een voldoende groot lezerspubliek moest zien te vinden."

Kimpen verdiepte zich in de Amerikaanse markt en kwam er al snel achter dat hij daar een literair agent nodig had. "Je manuscript zelf naar een uitgever sturen, is per definitie kansloos." Hij schreef een brief naar een aantal literair agenten en kon uiteindelijk uit een vijftal kiezen. "Aanvankelijk koos ik voor een agente in Hollywood, omdat ik dat wel blits vond klinken. Maar toen ik haar in LA ontmoette, twijfelde ik. Uiteindelijk heb ik nu een agente in Massachusetts voor de Amerikaanse rechten, en een agente in New York voor de internationale rechten. De vertaling liet ik op eigen kosten maken."

Bron: www.geertkimpen.com/nieuws.html

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!