Gastcollege Oek de Jong

Op donderdag 28 maart 2013 zal Oek de Jong, schrijver en essayist het gastcollege ‘Niet –weten, niet –handelen. Mystiek en literatuur’ aan de Universiteit Utrecht geven.

Het gastcollege dient als afsluiting van de cursus ‘Religie en zingeving in de Nederlandse literatuur’ die verzorgd wordt door prof. dr. Johan Goud en is niet alleen toegankelijk voor studenten, maar ook voor andere belangstellenden.

Oek de Jong (1952) werd onder andere bekend met zijn verzameling van korte verhalen, getiteld: De hemelvaart van Massimo (1977). Hiervoor ontving hij de Reina Prinsen Geerligsprijs. In 1979 kreeg hij de Ferdinand Bordewijk Prijs voor zijn bildungsroman Opwaaiende zomerjurken. Tot 1985 was het stil rondom De Jong totdat hij met zijn roman Cirkel in het Gras weer terugkwam. In 2002 verscheen zijn boek Hokwerda’s kind, dat eveneens populair was als zijn eerdere publicaties en werd tevens genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en de Gouden Uil. In 2012 kwam De Jong met nog 2 werken: de verhalenbundel Brief aan een jonge Atlas en de roman Pier en oceaan.

De toegang voor het gastcollege is gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Heb je interesse, stuur dan vóór 25 maart 2013 een e-mail naar Secretariaat.RenT@uu.nl

Donderdag 28 maart 2013
Tijd: 11.00 – 13.00 uur
Drift 21 Utrecht centrum
Zaal 032

Bron

http://nieuws.hum.uu.nl/events/gastcollege-door-oek-de-jong-niet-handelen-niet-weten-mystiek-en-literatuur/