Afbeelding

Beeld Shutterstock

Esther Jansma wint C.C.S. Croneprijs 2014

C.C.S. Croneprijs 2014 gaat naar dichteres Esther JansmaDichteres Esther Jansma wint de C.C.S Croneprijs 2014. Dat werd vandaag bekend gemaakt door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht.

Jansma publiceerde tot nu toe acht gedichtenbundels waarvan Eerst (2010) de meest recente is. Haar oeuvre wordt uitgeven door De Arbeiderspers.

n haar juryrapport schrijft de jury: ‘De poëzie van Esther Jansma is beschouwend en analytisch, maar ook lichtvoetig en ontroerend. Haar stijl is levendig, heel direct, waardoor ze in bijna-spreektaal grote thema’s aanroert. Het werk van deze in Utrecht woonachtige auteur is kosmopolitisch, volkomen authentiek, uniek in de Nederlandse literatuur.’

Uitreiking C.C.S. Croneprijs 2014

Op 9 april 2014 reikt burgemeester Jan van Zanen de C.C.S. Croneprijs uit aan Jansma. De prijs bestaat uit tienduizend euro en een oorkonde. Dit evenement is tijdens het City2Cities festival in Utrecht. De uitreiking is om 20.00 uur in de spiegeltent. Het City2Cities festival is van 5 tot en met 13 april.