Afbeelding

Lutterzand Literair 2020

Foto: Lutterzand Literair 

Eerste Nederlandse Leesclub Dag op literatuurfestival

Bij de tweede editie van het interactieve literatuurfestival Lutterzand Literair, vindt op zondag 26 januari voor het eerst de Landelijke Leesclub Dag plaats. Het tweedaagse festival is in het natuurgebied het Lutterzand in De Lutte nabij de Duitse grens.

Leesclub met auteurs

Bij de leesclub spreken er tientallen mensen in verschillende natuurhuisjes op het natuurgebied over een vooraf gekozen boek. In het bijzijn van de schrijver natuurlijk. En een leesclubvoorzitter: een masterstudent van de Universiteit Münster, die niet alleen vloeiend Nederlands spreekt, maar ook veel weten van de Nederlandse literatuur. Een kleine groep deelnemers gaat in gesprek met de auteurs. Daarna mogen de deelnemers een handtekening laten zetten in hun meegenomen of op locatie gekochte boek. De auteurs die meedoen aan de leesclub zijn: Rob van Essen (De goede zoon, Hier wonen ook mensen), Lize Spit (Het smelt), Josha Zwaan (Zijspoor, Emma wil leven), Elsbeth Etty (Minnebrieven aan Maarten) en Rinske Hillen (Houtrot).

Lutterzand Literairfestival

Een festival in de winter, dat kan gewoon volgens organisator Dorine Holman. In de zomermaanden zijn er zoveel festivals, dus juist in deze rustigere wintertijd is het leuk om er op uit te gaan, meent ze. Bij het Lutterzand Literair festival worden lezingen gehouden die gecombineerd worden met wandelen in de natuur. Wandel van lezing naar lezing of met maak gebruik van speciaal vervoer zoals een huifkar of een oldtimer bus.

Op zaterdag zijn er drie rondes met lezingen van de verschillende auteurs en gevolgd door een uitgebreid ochtendprogramma op zondag. Jan Terlouw gaat dan in gesprek met hoogleraar Peter-Paul Verbeek van de Universiteit Twente. Het gesprek wordt geleid door journalist Marjon Kok. In de middag vindt de Landelijke Leesclub Dag plaats.

Kaarten voor het festival op 25 en 26 januari zijn verkrijgbaar op de website.