Afbeelding

De cover van The Boy Who Cast No Shadow.

Eerste Nederlander genomineerd voor Hugo Award

Thomas Olde Heuvelt is genomineerd voor een Hugo Award.Thomas Olde Heuvelt is afgelopen weekend genomineerd voor een Hugo Award, één van de belangrijkste prijzen in het fantastische genre, met zijn verhaal De jongen die geen schaduw wierp.

Olde Heuvelt schreef het verhaal in 2009 en won daarmee de Paul Harland Prijs. Inmiddels is het korte verhaal vertaald - met als titel The Boy Who Cast No Shadow - en genomineerd voor de Hugo Award in de categorie ‘novelette’. Vooral opmerkelijk is het feit dat dit de eerste keer is dat een Nederlandse auteur in aanmerking komt voor deze prijs.

De Hugo Award kent zijn oorsprong in 1953 en is in het verleden gewonnen door bekende schrijvers als George R.R. Martin (Het lied van ijs en vuur) en J.K. Rowling (Harry Potter). De prijs wordt dit jaar op 1 september uitgereikt tijdens de World Con, het jaarlijkse congres van The World Science Fiction Society, in de Verenigde Staten.

Benieuwd naar het verhaal? Download nu gratis de Engelse vertaling van De jongen die geen schaduw wierp als e-boek. Neem ook een kijkje op de website van Thomas Olde Heuvelt, die onder meer in 2011 de roman Harten Sara publiceerde. Deze maand verschijnt zijn nieuwste roman Hex.

Bron

www.paulharlandprijs.eu/wp/?p=2560