Afbeelding

Halfvol/half leeg glas

Pixabay

Droef.Gent organiseert podiumavond rondom pessimisme

De herfst en winter zitten jaarlijks vol donkere dagen en kunnen zorgen voor een pessimistische sfeer. Droef.Gent heeft echter een andere insteek als het gaat om pessimisme. Op woensdag 12 februari organiseert de organisatie dan ook een podium voor pessimisme in café Het Volkshuis.


Droef.Gent organiseert minstens eens per twee maanden diverse podiumavonden in Gent, vol met proza, poëzie, muziek en dadaïstisch theater. Het cultuurpodium organiseert al sinds de vooravond van de Gentse Feesten in 2017 met regelmaat cultuuravonden voor pessimisme.

Waarom pessimisme?

Pessimisme klinkt niet bepaald gezellig, maar volgens René van Densen van Droef.Gent draait het om een andere insteek: ‘’Pessimisme, om het misverstand uit de wereld te helpen, kent veel scholen en stromingen en is zeker niet zoals in de publieke perceptie leeft, een depressieve toestand. Het geeft artiesten op ons podium de ruimte om ook de schrijnende zijden van de maatschappij, zorgen over het toekomstbeeld, zwaarmoedigere melancholie en meer te brengen.’’

Hier past bijvoorbeeld ook dadaïstische humor in of dromerige singer-songwriter romantiek. ‘’Pessimisme is uiteindelijk vooral een blik namelijk, een die niet de ogen sluit voor het ergste scenario’’, aldus Densen.

Op het podium brengt Droef.Gent dan ook een mix van maatschappelijk betrokken voordrachten, inktzwarte humor, vervreemdend theater en meer, altijd in een ongewone samenstelling en met ruime ademruimte voor elke act.

Voor meer informatie over het cultuurpodium en de podiumavonden kun je terecht op de website van Droef.Gent