Start » Nieuws » DOK verkozen tot beste bibliotheek van Nederland

DOK verkozen tot beste bibliotheek van Nederland

21 December 2009

Vakblad Bibliotheekblad riep vrijdag 17 december DOK Delft uit tot ‘Beste bibliotheek van Nederland’. In het Jacobitheater in Utrecht, waar de uitreiking plaats vond, vierde DOK een feestje, dat zich na afloop verplaatste naar de verschillende vestigingen in Delft.

Door het instellen van deze prijs, die moet uitgroeien tot een jaarlijkse traditie, wil het vakblad het grote maatschappelijke belang en het vernieuwende karakter van de openbare bibliotheken in Nederland extra onder de aandacht van een ruimer publiek brengen.

Eindronde
De bibliotheek van Delft vertegenwoordigde de provincie Zuid-Holland in de eindronde van de verkiezing van ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2009’. In deze kwaliteitstoets werden de genomineerde bibliotheken beoordeeld op een drietal criteria: 1. gebouw en inrichting, 2. aanbod (papieren en digitale collectie) en 3. dienstverlening en klantgerichtheid. Deskundige Mystery Guests bezochten afzonderlijk van elkaar de genomineerde bibliotheken en kwamen aan de hand van bovenstaande criteria tot een gefundeerd rapportcijfer.

In totaal waren veertien bibliotheken tot de finale doorgedrongen: één per provincie, één namens de overige bibliothecaire voorzieningen (zoals de bibliobus) terwijl het deelnemersveld werd gecompleteerd door de hoofdstad.

Bibliotheekblad
Zowel bibliotheken uit steden als kleine kernen maakten kans op de eindzege. In een speciaal themanummer van Bibliotheekblad volgen uitvoerige rapporten van alle genomineerde bibliotheken.

Bibliotheekblad is het vakblad voor de openbare bibliotheeksector en wordt uitgegeven door de Vereniging van Openbare Bibliotheken in Nederland.

Een dag voor de bekendmaking van de prijs kondigde Eppo van Nispen, directeur van DOK, aan dat hij in het nieuwe jaar plaats zal nemen als directeur bij het CPNB. (Stichting voor Collectie Propaganda van het Nederlandse Boek).

Bron: www.debibliotheken.nl/content.jsp?objectid=25282

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!