Afbeelding

literatuur, schrijven, wedstrijd

Pixabay

Doe ook mee aan de Gorcumse Literatuurprijs!

Ook dit jaar wordt de Gorcumse literatuurprijs weer uitgeschreven. Dit jaar is het thema Wat laat je na, hoe wil je herinnerd worden?

Thema

Dit thema is gekozen omdat het aansluit bij het Hugo de Grootjaar. Zo ontsnapte Hugo de Groot 400 jaar geleden in een boekenkist als politiek gevangene uit Slot Loevestein. Hij hield zich erg bezig met vragen rondom vrijheid van meningsuiting. Veel van zijn denken is nu onderdeel van onze huidige maatschappij.

Meedoen

Voor de literatuurprijs mag je een verhaal of gedicht schrijven dat te maken heeft met het thema. De uiterlijke inleverdatum is 1 maart 2021 om 24.00u. De uitreiking van de prijzen vindt, geheel volgens thema, plaats op 21 april 2021 in Slot Loevestein.

Winnen

De Gorcumse literatuurprijs bestaat uit drie prijzen. Twee jongerenprijzen: klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs (12 t/m 15 jaar) en klas 4, 5 en 6 van het voortgezet onderwijs (15 t/m 19 jaar) en een prijs voor volwassenen vanaf 20 jaar. Deze drie prijzen worden zowel voor een verhaal als voor een gedicht uitgereikt. In totaal zijn er dus zes prijzen. De selectie wordt gemaakt door een jury van oud-winnaars en docenten. De winnaars krijgen een geldbedrag van € 100 en de verhalen/gedichten worden op verschillende evenementen gepresenteerd.

 Kijk voor meer informatie op de website van de organisatie. www.gorcumseliteratuurprijs.nl