Afbeelding

Schrijven in een schrift

Karolina Grabowska (via Pexels)

Doe mee aan onze Ultrakorte verhalen-wedstrijd!

Een ultrakortverhaal (UKV) is een verhaal van slechts 99 woorden, waarmee je een rond verhaal moet weten te vertellen. Dat is nog een hele uitdaging, en leer je de schrijfterm ‘kill your darlings’ goed kennen! Ter ere van dit mooie genre organiseren we een UKV-schrijfwedstrijd!

De opdracht

Schrijf een ultrakortverhaal (99 woorden, exclusief titel). Het thema is “een nieuw geluid”. Wat zijn de voorwaarden:

  • Deadline: zondag 31 maart 2024, 23:59.
  • Maximaal 3 UKV’s per persoon, graag wel aangeleverd in één bestand.
  • Je UKV is geschreven in het Nederlands.
  • Upload je Word-document met titel + je naam, of plak je verhaal in het formulier.
  • Uploaden kan via deze link.

Wat maak een goed UKV?

Ben je nog niet bekend met het genre? Geen probleem! Lees allereerst het artikel 5 tips voor het schrijven van een ultrakort verhaal. Daarnaast kan je ook lid worden van onze Facebookgroep Ultrakorte verhalen, waar je een paar UKV’s kan plaatsen om feedback te ontvangen van je medeschrijvers. Zo kan je alvast het genre oefenen voordat je je definitieve UKV’s inzendt voor de deadline.

De jury

De jury bestaat uit de redactie van Schrijven Online, Ria Streng (ervaren UKV-schrijver en moderator van onze Facebookgroep) en Marc Graetz (schrijfcoach en stemacteur)

De prijs

We maken de winnaars bekend op 16 april. De winnaars worden gepubliceerd in Alice, het literaire katern van Schrijven Magazine, en de verhalen worden ingesproken door Marc Graetz. De verhalen zullen te luisteren zijn op ons Spotify-kanaal. Daarnaast ontvangen de winnaars een boek uit de schrijversbibliotheek.

Service