Afbeelding

Moeder en dochter

Andrea Piacquadio via Pexels

Doe mee aan de schrijfwedstrijd Tot het glinstert

Het nieuwe boek van onze vaste redacteur, Kathy Mathys, is uitgekomen! Vanwege de verschijning van Tot het glinstert organiseren we een schrijfwedstrijd met het thema 'moeder'!

De opdracht

Schrijf een verhaal/gedicht/lied/essay met als thema Moeder. Het mag autobiografisch zijn, maar dat hoeft niet. Maximaal 400 woorden. 

  • Deadline: 4 november 2024 23.59 uur.
  • Maximaal 1 inzending per persoon.
  • Je inzending is geschreven in het Nederlands.
  • Upload je Word-document met titel + je naam, of plak je verhaal in het formulier.
  • Uploaden kan via deze link.

De jury

De jury zal bestaan uit de redactie van Schrijven Online en Kathy Mathys.

Afbeelding

Cover Tot het glinstert van Kathy Mathys

De prijs

Er zullen drie winnaars worden gekozen, die alle drie een exemplaar ontvangen van Tot het glinstert van Kathy Mathys. Ook worden de drie verhalen geplaatst in de literaire katern Alice van Schrijven Magazine. 

De winnaar van de eerste plaats mag deelnemen aan een workshop autobiografisch schrijven, georganiseerd door de Querido Academie op 29 november. 

Over Tot het glinstert

Brussel, 1996. De tweeëntwintigjarige Anna geeft masterclasses aan vier jonge schrijfstudenten: Joost, Sylvia, Emily en Bruce. Er ontstaan intense vriendschappen, maar na die zomer gaat ieder weer zijn eigen weg. De Amerikaanse Bruce breekt uiteindelijk internationaal door met zijn autobiografische debuut en trekt zich terug in Frankrijk om aan zijn wereldfaam te ontsnappen. Als hij Anna jaren later vraagt om zijn biografie te schrijven, komen de oude vrienden weer in beeld en raakt Anna betrokken bij wat Bruce’ laatste dagen zullen blijken.

St Ives, 2018. In Anna’s schrijfklas duikt plotseling Billie op, de negentienjarige dochter van Bruce en Emily. Ze wil meer weten over haar jong overleden vader. En zij is niet de enige. Anna is genoodzaakt haar verhaal scherp te stellen maar wil koste wat kost haar geheimen voor zichzelf houden.

Service