Doe mee aan de grote ILFU Ikjesmarathon!

Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) organiseert dit jaar eeen allesomvattende Ikjesmarathon. Schrijvers worden opgeroepen om een eigen Ikje in te sturen!

Wat is een Ikje?

Het Ikje is bekend geworden van de achterpagina van NRC en ze worden al meer dan 20 jaar geplaatst in de krant. Duizenden hilarische, tragische en herkenbare voorvallen van onbekende Nederlanders gevat in 120 woorden vormen de kronieken van het alledaagse leven. Korte verhaaltjes over het dagelijkse leven dus! Vaak zijn ze grappig, ontroerend, bijzonder of een interessante observatie, een vaak met een twist.

Vanaf 18 juni tot en met 5 oktober kan iedereen één tot maximaal drie Ikjes inzenden.

Hoe werkt de Ikjesmarathon?

Alle Ikjes worden vanaf 1 augustus op de website van ILFU geplaatst, ook zullen sommige inzendingen uitgelicht worden op social media en in artikelen op het online platform van ILFU. In oktober zijn de Ikjes een week lang te lezen in de hal van Station Utrecht Centraal.

Een speciale ILFU-Ikjes-redactie selecteert de Ikjes die gedurende het festival gepubliceerd worden op de Achterpagina van NRC. Een selectie van 365 Ikjes belandt in een heuse scheurkalender (verwacht december 2024)! Voor de tien origineelste Ikjes is er een prijs van 500 euro.

Wil je meer leren over het schrijven van Ikjes? ILFU organiseert ook live en online workshops en op 22 september, tijdens het openingsweekend van het festival, vindt een speciaal Ikjesprogramma plaats op de Utrechtse boekenmarkt!

Meer informatie over de agenda en hoe je moet inzenden