Afbeelding

Kruis

Pixabay

Dit zijn de winnaars van de schrijfwedstrijd De blokkade

De winnaars van de schrijfwedstrijd De blokkade zijn bekend! Op de nieuwjaarsreceptie van de Querido Academie kregen de winnaars het goede nieuws te horen. 


Derde plaats

Bijna thuis van Marijke Hoenderdos. Een verhaal over forenzen in de metro: een heel herkenbaar onderwerp. De jury: 'Het observerende vermogen van de schrijver is goed, ook wanneer die ons meeneemt in het herkenbare spel van fantaseren over de passagiers en hun levens.'

Tweede plaats

De blokkade van Arthur de Smet. Bij het verhaal is het niet meteen duidelijk wie wordt aangesproken. 'Dat geeft de eerste zinnen iets aangenaam raadselachtigs. In een kalm tempo geeft de schrijver hints,' vertelt de jury in het juryrapport. 

Eerste plaats

En de winnaar is... Drie seconden van Sandrijn Swarts! 'Hoezeer kan een verlegenheid om iemand mee uit te vragen je als adolescent in de weg zitten? Hoe groot kan die blokkade zijn? En hoeveel impact heeft zo’n brute afwijzing op de keuzes die je in de rest van je leven maakt? Dit alles zit gebakken in de 500 woorden die door een simpele lach wordt teruggevoerd naar drie dodelijke seconden waarin de hoofdpersoon zich weer die afgewezen en vernederde puber voelt.' De jury  was onder de indruk van de mooie balans tussen lange en korte zinnen en het sterke gevoel van subtiliteit.  

Afbeelding

Winnaar schrijfwedstrijd De blokkade
Sandrijn Swarts krijgt de prijs uitgereikt door hoofdredacteur van Schrijven Magazine Frank Noë

Jury en prijzen

De jury bestaat uit: Maarten Boers – literair agent, Roelke Aalderink – coördinator Querido Academie, Antoinette Kalkman – auteur en marketeer bij de ThrillerAcademie en Frank Noë – hoofdredacteur Schrijven Magazine/Schrijven Online.

Eerste prijs: Opleidingscheque van Querido Academie (ter waarde van 1000 euro)

Tweede prijs: Twee schrijfmodules van de ThrillerAcademie (ter waarde van 714 euro) met feedback van Marelle Boersma (auteur en schrijfdocent)

Derde prijs: Boekenpakket van Singel Uitgevers

Verder krijgen alle prijswinnaars een jaarabonnement op Schrijven Magazine (voor zichzelf of om cadeau te doen).