Afbeelding

Jeroen Windmeijer en de cover van Het Petrus mysterie

Eelkje Colmjon via Pexels

Dit zijn de winnaars van De Magdalenacodex van Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg

In De Magdalenacodex stuit bibliothecaris Marco Visconti op een eeuwenoud manuscript. Het lijkt te zijn geschreven door Simon, een broer van Jezus, en het gaat over Maria Magdalena, de vrouw die al tweeduizend jaar tot de verbeelding spreekt. De prijsvraag luidde: als jij een geheimzinnig manuscript zou vinden, wie hoop jij dan dat de auteur is en welk geheim of mysterie er onthuld wordt? Dit zijn de 3 winnaars:

Erika De Stercke

Ik zou graag, na een opgegeven zoektocht in kasten en kelders mijn eigen manuscript vinden. Ik had het zo geheimzinnig gehouden en dit zo goed verstopt, te goed zodat ik het zelf niet meer vond. Zelfs na mijn eigen aanwijzingen...”

Jojanneke Stams

“Als ik een geheim manuscript vind, dan hoop ik dat het die van een nog onbekende serie-moordenaar is. Misschien klinkt dat luguber, maar ik zou dat geweldig vinden! Waarom? Omdat er zoveel nabestaanden niet weten wat er met hun dierbaren is gebeurd, en WIE dat gedaan heeft… Je kunt op deze manier mensen rust geven: hun boek kan volledig worden gesloten. Daar zou ik heel graag aan bijdragen!
Altijd vond ik het al interessant om thrillers te lezen waarin je een verdenking hebt, en het soms goed hebt - maar er soms ook gruwelijk naast zit. Maar dit zou dan het echte leven zijn! Ooit heb ik de film Zodiac gezien. Ik zat de hele film op het puntje van mijn stoel: zo spannend! Aan het einde van de film bleek dat ze de dader niet konden pakken, en dat het nog een waargebeurd verhaal was ook! Ik hoop van deze dader het manuscript te mogen vinden!”

Mieke Hooft van Huijsduijnen

“Ik ben sowieso geïnteresseerd in het klassieke en occulte. Verreweg mijn favoriete schrijver is Jacob Slavenburg, esoterie deskundige, ook omdat hij goed kan schrijven. Op de tweede plaats staat Hans Stolp, die wat zeverig maar wel uitermate onderlegd en passioneel over het metafysische kan schrijven.
Wat zou dan het mysterieuze document kunnen zijn die gevonden wordt… Ja, ik las over drie brieven over wereldschokkende gebeurtenissen die door de paus in Rome bewaakt worden. De eerste voorspelde WO I, de tweede WO II. Ondertussen is de derde en laatste brief geopend. Naar mijn weten nog niet openbaar gemaakt. Dat vind ik mysterieus genoeg om over te lezen.”

We hebben contact gehad met de winnaars. Hou onze kanalen in de gaten voor meer winacties: