Afbeelding

Kinderboekenweek auteurs 2023

Foto: Els Zweerink. Bron: CPNB

Dit zijn de auteurs voor de Kinderboekenweek en covers voor de Boekenweek bekend

Sanne Rooseboom en Yvonne Jagtenberg auteurs Kinderboekenweek 2023

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Sanne Rooseboom, auteur van onder andere de serie Het Ministerie van Oplossingen en haar jeugdroman Mot en de metaalvissers, die op de shortlist van de literatuurprijs De Boon staat. Tweevoudig Gouden Penseel-winnaar Yvonne Jagtenberg maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Zij is auteur en illustrator van veel kinderboeken, waaronder Hondje, Balotje en Wandert.

Het thema van de Kinderboekenweek 2023 (4 t/m 15 oktober) is ‘Bij mij thuis’. “Boeken wakkeren het gesprek aan om te vertellen over thuis en zijn een onuitputtelijke bron van verschillende gezichtspunten”, schrijft het CPNB. De twee andere hoofdrolspelers van de Kinderboekenweek zijn Pim Lammers, die het gedicht bij de Kinderboekenweek zal schrijven, en Iven Cudogham, die het Kinderen voor Kinderen-lied schrijft.

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt tijdens de week cadeau gedaan door de boekhandel bij aankoop van tenminste €13,50 aan kinderboeken. Het Prentenboek kan je tijdens de Kinderboekenweek kopen in de boekhandel voor een aantrekkelijke prijs. 

Bron: CPNB

Titels en covers Boekenweekgeschenk en Boekenweekessay bekend

Afbeelding

Boekenweek covers 2023

Het Twitteraccount van de Boekenweek heeft de titels en covers van het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay bekend gemaakt. Het Boekenweekgeschenk, geschreven door Lize Spit, heet De eerlijke vinder. Raoul de Jong schrijft het Boekenweekessay genaamd Boto Banja.

De eerlijke vinder is volgens de organisatie van de Boekenweek een ‘meeslepend verhaal over vriendschap, solidariteit en het belang van rituelen.’ “Boto Banja neemt ons mee op een spectaculaire zoektocht per boot naar de identiteit van een groep ondeugende schrijvers”, tweet de organisatie.

Het thema van de Boekenweek (11 t/m 19 maart) is dit jaar ‘Ik ben alles’. Vanaf 11 maart, de start van de Boekenweek, liggen deze twee boeken in de winkel. Het Boekenweekgeschenk krijg je gratis als je voor €15 besteed bij de boekenwinkel. Het essay kun je kopen.

Bron: Bazarow

Uitgeven