Dit zijn de 5 leukste schrijfactiviteiten van april

Bezoek je weleens een schrijfactiviteit? Dat zou je zeker eens moeten doen. Bij deze evenementen kun je medeschrijvers ontmoeten en inspiratie opdoen voor je eigen werk. We zetten de leukste schrijfactiviteiten van april 2017 op een rijtje!

Weekend schrijven in Egmond

Tijdens dit schrijfweekend in Egmond krijg je schrijfoefeningen die je op weg helpen naar fragmenten van jouw verhaal. Werkvormen brengen structuur aan om je eigen belevingswereld in kaart te brengen. Je werkt afwisselend alleen en in kleine groepen met associaties, tekstfragmenten en beeldmateriaal. De cursus is ontwikkeld door Christine de Vries voor zowel beginnende als ervaren schrijvers.

Waar: Egmond
Wanneer: vrijdag 7 april 2017 16:00 tot zondag 9 april ong. 15:30
Prijs: €312 inclusief overnachtingen, maaltijden, koffie, thee, etc.
Meer informatiehier

Open dag Schrijversvakschool

Interesse in het volgen van een schrijfopleiding? Op zaterdag 8 april heeft de Schrijversvakschool in Amsterdam open dag. Je kunt vragen stellen aan docenten en studenten, proeflessen volgen en je werk laten lezen door een scriptdokter. Het wordt op prijs gesteld als je je van tevoren aanmeldt, maar dit is niet verplicht.

Waar: Amsterdam
Wanneer: zaterdag 8 april 2017
Prijs: gratis
Meer informatiehier

Dag van het Fantastische Boek

De Dag van het Fantastische Boek is een literair festival dat draait om verhalen en boeken in de genres Fantasy, Sciencefiction, Horror en Magisch Realisme. Alle aspecten van de fantastische literatuur komen aan bod. Van workshops, lezingen, een Fantastische Pubquiz en een talkshow tot (uiteraard) de uitreiking van de Harland Awards. Naast de juryprijzen wordt er ook de Ready to Read-publieksprijs van Hebban.nl uitgereikt.

Waar: Amsterdam
Wanneer: zaterdag 8 april 2017
Prijs: €15
Meer informatiehier

Tweeluik 'Museum of Me'

In twee workshops van tweeënhalf uur schrijvend op zoek gaan naar waardevolle herinneringen. Je neemt zelf foto’s en voorwerpen mee die mooie momenten tot leven brengen, om er in geuren en kleuren bij te schrijven. Je werkt in een ontspannen sfeer met gevarieerde schrijfopdrachten en speelse dichtvormen. Je gaat altijd naar huis met een verzameling teksten en een digitale foto van je eigen mini-museum.

Waar: Amersfoort
Wanneer: woensdag 12 en 26 april 2017, 13.30-16.00
Prijs: €49,50 inc. Koffie en thee
Meer informatie: hier

Schrijven op Schiermonnikoog

Zondag 23 april kun je een dag gaan schrijven op het eiland Schiermonnikoog. Je krijgt op de boot tips en schrijfoefeningen om op het eiland je eigen verhaal of gedicht te maken. De docent is de hele dag beschikbaar voor tips & trucs. Op Schiermonikoog krijg je een opdracht en kun je schrijven op de plek die jij het fijnst vindt. In de middag is er een moment om je werk voor te lezen aan de groep en feedback van de docent en medeschrijvers te ontvangen. De prijs is inclusief btw, exclusief vervoer/eten & drinken.

Waar: Schiermonnikoog
Wanneer: 23 april 2017, 09:30 – 16:00
Prijs: €55
Meer informatie: hier

Uitgeven