Disney+ komt met documentaire Marvel-schrijver Stan Lee en de meest genoemde boeken van 2022

Disney+ komt met documentaire Marvel-schrijver Stan Lee dit jaar

Op 28 december 2022 zou Stan Lee (1922 – 2018), bekend van stripverhalen als Spider-Man, honderd jaar zijn geworden. Om dit te vieren, brengt Disney+ in 2023 een documentaire uit over de man achter het populaire Marvel universum. In een korte teaser liet de streamingsdienst alvast een inkijkje zien in de gastoptredens van Lee tijdens verfilmingen van mede door hem gemaakte strips. Wanneer de film precies uitkomt is nog niet bekend.

Bron: NU.nl

Bronzen Griffels en Penselen vervallen en prijs Gouden Griffel en Penseel verhoogt

Het CPNB heeft de opzet voor Griffels en Penselen aangepast. De stichting laat Bronzen Griffels en Penselen vervallen en verhoogt het prijzengeld voor de Gouden Griffel en het Gouden Penseel naar tienduizend euro. Door minder prijzen uit te geven, willen ze de aandacht naar de bekroningen verhogen. In totaal worden er maximaal twintig bekroningen uitgereikt, waarvan maximaal twee zilveren bekroningen per categorie. De gehele opzet is terug te vinden in de algemene reglementen van 2023 voor Griffels en Penselen.

Bron: CPNB

De meest genoemde boeken van 2022

Welke boeken werden er in Nederland het meest genoemd in 2022? Hieronder vind je een lijstje dat de beste boeken van afgelopen jaar samenvat.

Populairste Nederlandstalige boeken in Nederland 2022 (op willekeurige volgorde)

De boeken uit deze lijst zijn verschenen op verschillende lijstje van Nederlandse kranten en websites van onder andere De Volkskrant, NRC Handelsblad, Trouw, Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant en Het Parool.

  • Het lied van de ooievaar en dromedaris – Anjet Daanje
  • Wolven op het ruiterpad – Tijs Goldschmidt
  • Het verloren kind – Erik Harteveld
  • Etty Hillesum. Het verhaal van haar leven – Judith Koelemeijer
  • Buitenleven – Nina Polak
  • Ik = cartograaf – Jeroen Theunissen
  • Aleksandra – Lisa Weda
  • De zwijger – René van Stipriaan
  • De kapperszoon – Gerbrand Bakker

Wil je weten waarom deze boeken zijn gekozen en welke boeken het meest werden genoemd in het buitenland? Kijk op Bazarow voor het volledige overzicht.

Bron: Bazarow

Uitgeven