Afbeelding

Wat gebeurt er deze week op het forum van Schrijven Online?

Deze week op het forum

Wat is er deze week op het forum van Schrijven Online te beleven?In het nieuwe jaar gaat het schrijfwerk natuurlijk gewoon door. Ook in 2012 wordt er veel werk in allerlei verhalen gestoken en wordt daarover gesproken op het forum. Heb je zelf vragen of wil je een verhaal laten proeflezen? Neem dan eens een kijkje op het forum.

Proeflezen

Zoals altijd staan er weer verhalen klaar voor feedback op Proeflezen. De recente stukken: een fragment uit de verhalen Kogelvrij en Buiten de zolder, de column Blauwe Maandag, het fantasyverhaal Licht en het korte verhaal Geliefde leider (kijk hier voor deel twee). Zelf een verhaal voor feedback plaatsen, maar nog geen lid? Meld je dan eerst hier aan.

Schrijfwedstrijden

Ook voor schrijfwedstrijden kun je terecht op het forum van Schrijven Online. Ditmaal kun je lezen over de verhalenwedstrijd Books 4 Life, waarvan een groot deel van de opbrengsten naar het goede doel gaan. Ook staat de Maerlant Poëzieprijs nog tot 1 februari open. Houd ook Schrijven Online in de gaten, want op 24 januari zal de winnaar van de microwedstrijd Het einde van de wereld bekend worden gemaakt.

Zinniger Zinnen Schrijfmarathon 2012

In de stijl van NaNoWriMo vindt in maart de Zinniger Zinnen Schrijfmarathon 2012 plaats. Het doel: schrijf per dag 750 tot 1.000 woorden aan eenzelfde verhaal zodat je aan het eind van de maand een kinderboek/thrillers/roman overhoudt. Men dient zich wel eerst aan te melden op het forum van de Schrijfmarathon en dienen op 1 maart minstens één jaar lid van dat forum te zijn.

Boekpresentatie

Twee schrijvers hebben zichzelf en hun boek gepresenteerd op het forum. Het gaat om het verhaal Geërfde schuld van Pim Molemaker, dat enkele stappen verwijderd is van publicatie. Lees hier het proces dat leidde tot het verhaal. Verder zal Tamara Geraeds haar verhaal Nergens, een onbekende wereld, een fantasyverhaal voor 12+, op 25 februari presenteren. Lees er hier over.

Taal en spelling

Vragen over taal en spelling zijn altijd welkom op Schrijven Online. Een paar dagen terug vroeg een forumlid over het gebruik van ‘hen’ en ‘hun’, twee woorden die door veel mensen consequent verkeerd worden gebruikt. Maar hoe gebruik je het in dialogen in een verhaal? Zit je zelf nog met een prangende vraag over een taalkwestie? Schroom je niet hem te vragen.

Schrijverscafé

Heb je even zin om onderuit te gaan zitten? Kom eens langs in het Schrijverscafé en schrijf mee over wat er momenteel gaande is, van het nieuws tot aan wat je momenteel aan het lezen bent.

Bron

www.schrijvenonline.org/forum

Techniek