Afbeelding

Jeroen Windmeijer en de cover van Het Petrus mysterie

Eelkje Colmjon via Pexels

Deze schrijffouten maak je nooit meer + winactie!

Jeroen Windmeijer, bekend van zijn religieus-historische thrillers zoals Het Petrusmysterie en De Genesissleutel, geeft ook schrijfcursussen. In het komende nummer vertelt de auteur over valkuilen die hij beginnende schrijvers ziet maken – en geeft hij tips om die te vermijden! (En je vindt een winactie onderaan deze pagina!)

Wat is de kern van je aanpak?

‘Tijdens de cursus bespreken we kort wat theorie, maar de nadruk ligt op het zelf doen. In telkens zes, zeven minuutjes schrijven de cursisten een korte scène die ze voorlezen en die we vervolgens bespreken. ‘Beschrijf iemand die ’s nachts wakker wordt van een geluid en bang is’, ‘Beschrijf twee keer eenzelfde scène maar vanuit twee verschillende perspectieven’ of ‘Beschrijf een kamer van iemand die je graag mag en daarna een kamer van iemand aan wie je een hekel hebt. Bij die laatste opdracht is het leuk als mensen twee keer dezelfde kamer beschrijven…’

‘Het wonderlijke is dat je op de eerste avond direct al ziet dat iedereen zijn eigen unieke stem heeft – ook al schrijft iemand voor het eerst. Als ik na avond één de bijdragen geanonimiseerd zou voorlezen, kan iedereen feilloos aanwijzen wie wat heeft geschreven. Je hoeft dus niet hard op zoek naar je eigen stem; zodra je gaat schrijven, vind je die vanzelf.’


Welke valkuilen Jeroen Windmeijer tegenkomt tijdens deze opdrachten, dat deelt hij in het komende nummer van Schrijven Magazine!

Abonnees ontvangen dit nummer omstreeks 10 februari. 

Ben je nog geen abonnee? Doe daar vóór vrijdag 27 januari 23.59 u. wat aan, dan krijg ook jij dit nummer thuis.

Ja, graag!     Geef cadeau


Winactie!

Wil je kans maken op het nieuwste boek van Jeroen Windmeijer? We geven 3x een gesigneerd exemplaar van De Magdalenacodex weg! Wat moet je daarvoor doen? In De Magdalenacodex stuit bibliothecaris Marco Visconti op een eeuwenoud manuscript. Het lijkt te zijn geschreven door Simon, een broer van Jezus, en het gaat over Maria Magdalena, de vrouw die al tweeduizend jaar tot de verbeelding spreekt. De prijsvraag: als jij een geheimzinnig manuscript zou vinden, wie hoop jij dan dat de auteur is en welk geheim of mysterie er onthuld wordt? Stuur jouw antwoord + onderbouwing in het winactieformulier!

Deze winactie is gesloten.

Service