Afbeelding

Beeld Shutterstock

De zes leukste schrijfwedstrijden van juli en augustus

De zes leukste schrijfwedstrijden van juli en augustusAan schrijfwedstrijden is nooit een tekort. Wij hebben de leukste schrijfwedstrijden met deadlines in juli en augustus op een rijtje gezet.

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd

De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd is terug. Het beste verhaal tussen de 1.200 en 1.700 woorden wint na de volgende procedure: uit de inzendingen worden de twintig beste verhalen gekozen door een jury. Deze verhalen worden gebundeld in een e-book dat via de websites van Lowlands, nrc.next en Nijgh & Van Ditmar wordt verspreid. De schrijvers van de shortlist scoren ieder twee tickets voor het hele Lowlandsweekend. Het verhaal van de winnaar wordt gepubliceerd in nrc.next en in een digitaal Lowlandsboek, en de winnaar krijgt bovendien in een persoonlijk gesprek met een redacteur van Nijgh & Van Ditmar de nodige verbetertips. Als kers op de taart mag de winnaar zijn/haar verhaal op Lowlands voorlezen in de Romeo, tijdens de ‘OMG Ik ben schrijver’ show.

Deadline: 14 juli 2014
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/122969

Hofvijver Poëzieprijs 2014

Het thema van de Hofvijver Poëzieprijs 2014 is ‘weerspiegeling’. De in te zenden gedichten dienen een cyclus te vormen en mogen niet eerder zijn gepubliceerd. Daarmee is deze prijs de enige literaire prijs voor Nederlandstalige gedichtencycli.
De jury verstaat onder een cyclus een serie van minimaal vijf gedichten die thematisch met elkaar verbonden zijn en als één geheel worden gepresenteerd. De prijs is je eigen dichtbundel winnen.

Deadline: 1 augustus 2014
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/122259

Schrijfwedstrijd -  Cover bekend

Na het succes van de eerste schrijfwedstrijd gaat Ecmyk nog een boek uitgeven: een bundel met de vijftig leukste ingestuurde columns / verhalen / gedichten. Dit keer is het thema een afbeelding, namelijk de cover van de bundel. De inzending mag maximaal 1.500 woorden tellen.

Deadline: 1 augustus
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/123155

Schrijven Online Foto-schrijfwedstrijd

Dit is de eerste editie van de foto-schrijfwedstrijd van Schrijven Online. Vanaf nu verschijnt iedere zes weken een foto-opdracht waarbij je een kort verhaal, gedicht of onderschrift moet maken op basis van een foto. Met deze opdracht maak je kans op de verhalenbundel Het dodevissenmuseum van Charles D’Ambrosio.

Deadline: 4 augustus
Meer informatie: http://www.schrijvenonline.org/foto-schrijfopdracht/foto-schrijfopdracht-1

Schrijfwedstrijd Azra Magazine 2014

De toekomst is een inspirerend thema waarmee een schrijver alle kanten op kan. Vergroot je jouw eigen wensen, dromen of angsten uit in een verhaal of kies je voor een toekomst die je je zelf nauwelijks kan voorstellen? Ga je terug in de tijd om vooruit te kijken of speelt je verhaal in een ongewisse toekomst? Of houd je het klein en kijkt jouw hoofdpersonage uit naar een bijzondere dag die hem of haar te wachten staat? De keuze is aan jou, want de toekomst is nu nog onbeschreven. Breng hier verandering in en doe mee aan de Azra Magazine schrijfwedstrijd. Je kan een hotelovernachting, boekenpakket en een publicatie in Azra magazine winnen.

Deadline: 31 augustus 2014
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/122312

Kinderverhalenwedstrijd

Altijd al een kinderboek willen schrijven en uitgeven? Doe mee aan de internationale kinderverhalenwedstrijd en win je eigen verhaal als prentenboek in het Nederlands en het Engels.

Het thema is ‘Opa, oma en ik in de multiculturele samenleving’. Verhalen kunnen voor twee leeftijdscategorieën geschreven worden: peuters (1 tot 3 jaar) of kleuters (4 tot 6 jaar). Ze moeten op een speelse en kindvriendelijke manier praten over de omgang tussen grootouders en kinderen in de multiculturele samenleving van vandaag.

Deadline: 31 augustus 2014
Meer informatie: http://schrijvenonline.org/schrijfwedstrijd/122644

Uitgeven