Afbeelding

Logo National Book Awards

National Book Foundation

De winnaars van de National Book Awards en de nieuwe papieren editie van Elders literair

Winnaars van de National Book Awards

De winnaars van de National Book Awards 2022 zijn bekend. Er zijn vijf categorieën waarin boeken kunnen winnen: fictie, non-fictie, poëzie, vertaalde literatuur en jeugdliteratuur. Dit zijn de vijf winnaars van dit jaar:
•    Fictie: The Rabbit Hutch – Tess Gunty
•    Non-fictie: South to America: A Journey Below the Mason-Dixon to Understand the Soul of a Nation – Imani Perry
•    Poëzie: Punks: New & Selected Poems – John Keene
•    Vertaalde literatuur: Seven Empty Houses – Samanta Schweblin
•    Jeugdliteratuur: All My Rage – Sabaa Tahir

De National Book Awards is in 1950 opgericht door non-profitorganisatie National Book Foundation. Het is een Amerikaanse literaire prijs waarbij de beste werken van Amerikaanse schrijvers worden gevierd. Elke winnaar ontvangt $10,000 en een bronzen beker. 

Bron: Bazarow

Elders Literair krijgt papieren tijdschrift 

Het literaire platform Elders Literair krijgt nu ook een papieren editie. Op 12 november presenteerde het platform de eerste editie in Theater de Steeg in Den Haag. Hierin staan onder meer bijdragen van Alara Adilow, Jan-Hendrik Bakker, Arjen Duinker, Kees Ruys en Anne Vegter. Het tijdschrift zal twee keer per jaar verschijnen. Het platform Elders literair biedt in digitale vorm en nu ook als papieren tijdschrift een podium aan prozaschrijvers, dichters en essayisten voor wie het ‘niet hier’ in hun werk een wezenlijke rol speelt. Op de website: “Ze verbeelden hun ervaringen op plekken die ze kennen, ver weg of dichtbij, in vreemde landschappen of in hun eigen huiskamer, creëren een fictief domein of onderzoeken hun herinneringen aan een omgeving die er niet meer is.” 

Bron: Bazarow

Nieuw YouTube kanaal De Boekenhoek

Houd je van prentenboeken en voorlezen? Breng dan eens een bezoek aan het nieuwe YouTube kanaal van De Boekenhoek van Herke Sanders. Samen met haar knuffel eekhoorn Emma leest ze er prentenboeken voor. Iedere week wordt er een nieuw verhaal toegevoegd. Heb jij zelf een prentenboek geschreven en uitgegeven in eigen beheer? Of heb je nog geen boek, maar al wel een verhaal en losse prenten? Dan kan je dat opsturen naar de Boekenhoek en misschien leest Herke Sanders jouw verhaal wel voor. Klik hier voor meer informatie. 

Bron: Bazarow