Afbeelding

Matilda films stills

Uitgeverij de Fontein

De winnaar van Write Now! 2022 en een nieuw deel in de Millennium-serie

Bowy Schouten wint Write Now! 2022

De 23-jarige Bowy Schouten uit Heusden heeft met zijn gedichtenreeks 'Inblikschade' de schrijfwedstrijd Write Now! 2022 gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Puck Füsers bekend tijdens de prijsuitreiking op zondag 18 december in de Fruitvis in Rotterdam. De tweede plaats is voor Ola Enzler (22) uit Amsterdam. Flo Demeyer (20) uit het Vlaamse Kruisem staat op de derde plaats. Schouten wist volgens de jury humor en serieuze thematiek op een prachtige manier te combineren. Hij wint een geldprijs van € 5.000, deelname aan het Das Mag Zomerkamp, een optreden bij Frontaal, deelname aan de Tilt Redactiedag, en een optreden op het Wintertuinfestival. 

Bron: Hebban 

Matilda de Musical binnenkort te zien op Netflix

Vanaf 25 december is de nieuwe verfilming van het populaire boek Matilda van Roald Dahl te zien op Netflix. De film, Matilda de Musical, is gebaseerd op de musical van Matilda die al jaren over de hele wereld speelt. In Nederland is de musical nog steeds uitgesteld door de corona pandemie, maar met de verfilming kun je er alsnog van genieten. Perfect om samen met de familie te kijken voor Kerst. 

Bron: Bazarow

Karin Smirnoff schrijft nieuw deel Millennium-serie

Goed nieuws voor alle fans van de personages Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist uit de Millennium-serie. Na Stieg Larsson en David Lagercrantz gaat de Zweedse auteur Karin Smirnoff een vervolg schrijven in de serie over het iconische duo. De titel van het boek is De schreeuw van de zeearend. Karin Smirnoff brak in Zweden door met haar debuut Mijn broer. Het werd genomineerd voor de Augustpriset, de belangrijkste Zweedse literaire prijs. In Zweden is Havsörnens skrik, oftewel De schreeuw van de zeearend, begin november verschenen en daar is het dé bestseller van de kerstperiode. Het boek stond meteen bovenaan de Zweedse bestsellerlijst en staat nu al vier weken op nummer 1. De schreeuw van de zeearend verschijnt in Nederland op 29 mei 2023.

Bron: Bazarow