Afbeelding

Computer

Foto: Pexels

De vijf beste internationale schrijfsites

Je kan niet genoeg tips krijgen om jouw boek te perfectioneren. Laat je daarom informeren en inspireren door schrijfsites over de hele wereld. Druk linksboven in Google gerust op het knopje “vertalen” en laat je meevoeren met een schrijfsite uit een ander land.

1 When you write

De Amerikaanse site When you write neemt je mee je bij de hand en leidt je naar het eindproduct: jouw boek. Het plannen, schrijven en uitgeven wordt zo makkelijk mogelijk voor je gemaakt door de informatieve artikelen op de site.

2 Die Schreibtrainerin


Anette Huesmann, Duitse auteur, schrijftrainster en docent in creatief schrijven deelt haar kennis en ervaring op de website Die Schreibtrainerin, (vertaling: De schrijftrainster.) Een boek schrijven kost veel tijd, maar Huesmann heeft haar leermethodes over de jaren heen zo veel mogelijk geoptimaliseerd. Zo hoef je minder tijd te steken in het leren van het schrijven van een boek en kan je daarom zo snel mogelijk ook echt aan de slag gaan met het boek creëren.

3 Vendereunlibro


De oprichter van de Italiaanse site Vendereunlibro (vertaling: Een boek verkopen) helpt je met de laatste stapjes in je avontuur van een boek schrijven. Om jouw schrijfkunsten namelijk echt eer aan te doen is het belangrijk dat het boek goed gepromoot en verkocht wordt. Deze site leidt je door dat traject heen door handige tips en informatieve teksten aan te bieden.

4 Escrevaseulivro


De Portugese site Escrevaseulivro (vertaling: Schrijf je boek) laat je weten hoe je je schrijfstijl verbetert, of juist hoe je begint met schrijven.

De artikelen gaan van hoe je een goed literair personage kan maken tot hoe creative writing je schrijfstijl kan verbeteren. Ze hebben voor ieder wat wils en gaan op bijna ieder onderwerp in dat te maken heeft met schrijven. Genoeg te leren dus!

5 Born to create


Als je advies zoekt bij een ervaren schrijver, wil zien hoe het uitgeefproces in zijn werk gaat of meer wil leren over copywriting, neem dan een kijkje op de Poolse blogsite van Joanna Bagrij: Born to Create. De site biedt veel gevarieerde tips die je verder kunnen helpen met jouw schrijfproces.