Afbeelding

Om 10:00 uur gaat de TwitterTale van Schrijven Online van start. Beeld - Josh Semans via Flickr

De TwitterSong

De TwitterSong gaat om 10:00 uur van start!De TwitterSong van Schrijven Online is af! Bekijk hier de volledige songtekst, geredigeerd door gastredacteur Gerhardt. Iedereen ontzettend bedankt voor de inzet!

Wat kon je doen?
Bij de TwitterSong wordt de eerste regel van een songtekst gegeven door Twitter-songwriter Gerhardt (@gerhardtmusic). Volgers van @schrijvenonline en @gerhardtmusic verzinnen daar een tweede regel op met de hashtag #TwitterSong, waarvan de beste een retweet krijgt. Dit herhaalt zich elk uur, tot er een songtekst van acht tweets is gemaakt. Tijdens het laatste uur mogen er ook tweets voor een titel gemaakt worden.

De TwitterSong ging van start om 10:00 uur en eindigde om 17:00 uur. Bekijk ook deze video over de TwitterSong op YouTube. Zie hieronder de volledige songtekst van de hand van @gerhardtmusic, @fonsflotman, @stiemer, @sjeronimopuntnl, @jaffalafa, @rosendaal_sas, @basholzhaus, @AliceBakk, @DVerena en @SilviadeWild:

Psyche
Met haar ogen dicht zij stille poëzie
In haar hoofd de klanken van een symfonie
Haar ziel gevangen in dit ballingsoord
smachtend naar een slotakkoord
Trotseert zij woorden en hun melodie
Want zolang er nog verlangen is
bestaat er nog magie

Geef niet op, recht je rug
Geef niet op, verhef je stem
Dans op een vuur dat niet kan doven

Want wie niet zijn eigen lied schrijft
Moet in wonderen geloven

Voort nog, razen arpeggio's en triolen
De naakte waarheid is in alles onverholen
Diep geroerd naar de plek
daar waar liefde voelbaar is
en aan stilte geen gebrek

Over Gerhardt
Gerhardt is een Nederlandse artiest die aanvankelijk veel optrad in het buitenland, onder andere in Moskou, Cuba, Portugal en Finland. Begin 2011 bracht hij in een uitverkocht Paradiso het mini-album All is There uit. Hij heeft sindsdien optredens op onder andere bevrijdingsfestival Haarlem, bevrijdingsfestival Amsterdam, Oerol en de zwarte Cross gedaan. Ook werd hij geselecteerd voor de Popronde en verkozen tot Hollandse Nieuwe. Dit jaar was hij te zien op Noorderslag 2012.

Gerhardt speelt zijn muziek in Japans uitziende cocktailbars, 16e eeuwse hofjes, backseats, gevangenissen en poppodia. Deze opmerklijke optredens brachten hem onder andere bij De Wereld Draait Door, Michiel Veenstra, Giel Beelen en Laat op Twee. Beluister hier alvast de nummers A Brand New Heart en Fire Walk of bezoek de website van Gerhardt.

Bron

www.twitter.com/#!/schrijvenonline