De meest opvallende UKV's van deze week

In de Facebookgroep Schrijven Magazine: Ultrakorte Verhalen kunnen schrijvers de uitdaging aangaan om een ultrakort verhaal te schrijven: 99 woorden of minder. Deze 5 verhalen of gedichten waren de leukste, beste of anderszins meest opvallende die deze week gedeeld zijn. Ook zetten we het verhaal met de meeste likes in de spotlight. Deze week is dat Mechtilde Meijer met TERRITORIUMDRIFT.

 
Mechtilde Meijer - TERRITORIUMDRIFT

17 oktober 

Wekenlang al bestrooi ik de voortuin van mijn paleisje met koffiedrab. De buurtkatten blijven steeds vaker weg. Alleen het hoekje bij de voordeur blijkt een hardnekkige geurvlag. Een flinke struik wijnruit dan maar met voor de zekerheid toch een bodempje koffiedrab eronder. Het helpt. 
Een kat die kennelijk met vakantie is geweest komt het tuinpad oplopen, staat halverwege stil en kijkt verstoord naar de struik. ‘Nou ja zeg, er was hier toch een kattentoilet?’ Dan gooit ze arrogant het hoofd in de nek maakt een nuffige draai en schrijdt hooghartig het tuinpad af. ‘Dan niet!’

Stephanie Franssen - Hardlooprondje

17 oktober

Een plotselinge klap op mijn hoofd en ik weet niets meer.
Als ik mijn ogen weer open lig ik op dorre blaadjes en een knoepert van een eikel staat rechtop voor mijn neus. Een eekhoorn leunt er met zijn elleboog bovenop, spuugt de grasspriet waar hij op kauwde uit en tikt met zijn klauwtje op mijn neus. 'Hè hè, dat was een flinke klap. Nou, een fijne dag nog.'
Zijn spierballen in zijn voorpootjes bollen op als hij de eikel optilt.
Fluitend loopt hij op zijn achterpoten het bospad af, zijn dikke pluimstaart van links naar rechts zwiepend.

Andra Bakker-Slump - WC in de nacht

13 oktober

Ik staar naar de WC in de badkamer. Hij is net te zien in het schijnsel van mijn zaklampje. Ik durf niet. Straks komt die hand er weer uit. Aarzelend kijk ik naar het hoekje in mijn slaapkamer. Zal ik daar weer …? Maar stel dat mamma erachter komt? Poeh, dan wordt ze wel echt boos. Tranen schieten in mijn ogen. Het voelt zo naar als mamma boos is. Ik hou het echt niet meer. Ik ren met mijn zaklampje naar het hoekje en hurk. 
Lang lig ik nog wakker, mijn armen om Teddy geklemd, die mijn tranen droogt.

Miriam Dubbeldam-Druijff - Onrust

14 oktober

"Shit," zegt Saskia als ze op het journaal hoort dat er een orkaan richting Portugal komt. 
"Portugal ligt een flink stuk van Nederland, dus geen stress," reageert Karel die denkt dat Saskia zich zorgen maakt.
"Ja, dat weet ik, maar Simone en Ysbrand zitten in Portugal."
"App haar dan even anders slaap je vannacht niet."
Saskia twijfelt en besluit het toch niet te doen.

Na een onrustige nacht. "Door je "groetjes uit Portugal" in je vorige appje. Zijn jullie veilig?"
"We hebben de orkaan ontvlucht dankzij een telefoontje van ouders van Ysbrand dus ja zijn veilig."

Ilona Bloeme - Riemmysterie

15 oktober

Billenschuddend hijs ik me in mijn broek. Ik krijg mijn riem niet dicht. Er ontbreekt een stuk. 

Ik werp een beschuldigende blik op mijn kat. Heeft hij zijn schoenveterfetish uitgebreid met broekriemen? Hij nestelt zich op een stapel broeken. Vanaf zijn troon kijkt hij me uitdagend aan. 

Op zoek naar het ontbrekende stuk inspecteer ik eerst zijn buikje. Gelukkig voel ik geen bewijs van zijn kwajongensstreek. Als Sherlock Holmes speur ik de kamer rond, zonder resultaat. Plotseling zie ik iets glimmends achterin de kast. De gesp met daarnaast het losgeschoten schroefje! Ik bied mijn kat mijn welgemeende excuses aan.