Afbeelding

Schrijven is schrappen

De kunst van het weglaten

De kunst van het weglatenOp 22 mei 2014 verschijnen in De Schrijfbibliotheek twee nieuwe boeken. Schrijven is schrappen en de geheel geactualiseerde editie van Handboek voor schrijvers. Ter gelegenheid geeft Hans Hogenkamp, auteur van Schrijven is schrappen, schrijftips in het komende nummer van Schrijven Magazine.

Schrijven is schrappen

‘Schrijven is schrappen’ is een bekend schrijfdogma, maar hoe werkt het in de praktijk? En hoe ver strekt deze regel zich uit? Heel ver, betoogt schrijver, schrijfdocent en directeur van de Schrijversvakschool Amsterdam Hans Hogenkamp: niet alleen op het gebied van woorden, zinnen en alinea’s, maar ook op het gebied van scènes, tijd, personages, verhaallijnen, locaties en thema’s. In Schrijven is schrappen geeft Hogenkamp tal van inzichten, ideeën en tips over de kunst van het weglaten.

Schrijven Magazine

In het komende nummer van Schrijven Magazine geeft Hogenkamp alvast drie inzichten over waarom familieleden en vrienden alleen maar in de weg zitten in een verhaal, waarom schrijvers ‘aanloopjes’ doen maar het niet nodig hebben en dat lezers slimmer zijn dan je denkt.

Dit nummer lezen? Maak dan vóór dinsdag 27 mei 16.00 u. gebruik van onze speciale aanbieding, dan ontvang je het nummer op 10 juni thuis.

Deze boeken bestellen? Ga naar onze webshop.

Uitgeven