Afbeelding

sociale media, nieuws, schrijven, literatuur

Pixabay

CPNB neemt Hebban.nl over, Nieuw platform voor ‘boekinfluencers’ online

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste literaire nieuws van de afgelopen week.


Marcel van Roosmalen brengt in februari nieuw boek uit over moeder met dementie

Op 16 februari komt het nieuwe boek uit van Marcel Roosmalen. Het boek heet Mijn legendarische moeder overleeft alles en gaat over zijn moeder die ten tijde van corona in een verpleegtehuis zit. Na de uitbraak van het coronavirus moet zijn moeder worden overgeplaatst naar een ander verpleegtehuis vanwege de vele besmettingen in het huidige verpleegtehuis, met alle gevolgen van dien. Na de overplaatsing heeft zijn moeder geen idee meer waar ze is en vooral wie ze is. Marcel van Roosmalen heeft al eerder een boek geschreven over zijn moeder, genaamd Het zijn de kleine dingen die het doen. Het boek zal worden uitgegeven door uitgeverij Meulenhoff.

Bron: Nu.nlMeulenhoff

CPNB neemt Hebban.nl over

Het lezersplatform Hebban.nl gaat een onderdeel worden van de CPNB. Dit heeft Hebban.nl afgelopen woensdag  laten weten in een persbericht. Beide partijen hebben dit besluit genomen na een jaar intensief samenwerken. In hetzelfde persbericht geeft Hebban.nl aan extra acties en content aan te willen bieden bij de campagnes van de CPNB, zoals de Kinderboekenweek en Nederland Leest. Deze extra content zou vooral bestaan uit leesclubs en “reading challenges”. Met de overname wil de CPNB zich nog meer richten op het bereiken van de Nederlandse lezer.

Bron: Hebban.nl

Meer dan 1500 leerlingen doen mee aan vertaalwedstrijd poëzie van Louise Glück

De afgelopen maanden hebben naar schatting meer dan 1500 middelbare scholieren zich gebogen over het gedicht Telescope van de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Louise Glück. De lerarenvereniging Levende Talen Nederlands schreef de wedstrijd uit om leerlingen het plezier en de uitdaging te laten beleven van literair vertalen. De beste vertaling komt van een groep leerlingen uit Frankfurt. Voor de winnaars is er een prijzenpakket beschikbaar. Deze bestaat uit een workshop literair vertalen bij Poetry International.

Bron: Neerlandistiek.nl

Nieuw platform voor ‘boekinfluencers’ online

Er is een nieuw platform voor sociale media-sterren die zich richten op literatuur. Het nieuwe internationale platform heet Bookstagrammers.com en heeft als missie om een brug te slaan tussen schrijvers en influencers. De website biedt naar eigen zeggen een platform waar bedrijven en influencers elkaar kunnen ontmoeten. Deze influecers zitten op verschillende sociale media, waaronder Instagram, YouTube en TikTok. Het internationale platform is opgezet door de Nederlandse onderneemster Antina van der Veen. Vanuit haar werk voor de Koninklijke Bibliotheek via haar op dat ‘boekinfluencers’ niet geholpen werden door reclamebureaus of tussenpersonen en besloot daarom maar zelf een platform te laten bouwen.

Bron: Bibliotheekblad

Uitgeven