Afbeelding

Foto door rawpixel.com op Unsplash

Bureaukalender: zo maak je hem zelf!

Bureaukalender: zo maak je hem zelf! Een bureaukalender is een kalender die je niet hoeft op te hangen. Hij heeft een platte onderkant waardoor je hem op bijvoorbeeld je bureau kunt neerzetten! De kalender is ontzettend handig om bijvoorbeeld deadlines op te schrijven of verjaardagen; zo vergeet je écht nooit meer iets!

Het leukste is een bureaukalender zelf ontwerpen. Zo kun hem aanpassen op jouw eigen wensen en zelfs laten bedrukken met jouw eigen foto’s! Zo heb je gelijk iets leuks om naar te kijken tijdens het schrijven. Hoe je jouw kalender het best kunt vullen? Daar hebben wij deze tips voor geschreven.

Kies een thema voor je kalender

Zodra je begint met het ontwerpen van jouw verjaardagkalender is het leuk om een thema te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan een kleur of een specifiek onderwerp zoals: strand. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw kalender één geheel lijkt. Pas de kalender bijvoorbeeld aan aan de ruimte waar jij hem wilt neerzetten of met kleuren waar jij vrolijk van wordt!

Welke afbeeldingen kies je?

Het allerleukste gedeelte van het maken van een bureaukalender is het kiezen van de foto’s voor op jouw kalender! Dit zorgt ervoor dat jouw bureaukalender volledig gepersonaliseerd wordt en dus extra leuk wordt om naar te kijken! Heb je moeite met het selecteren van foto’s? Met deze tips heb je jouw bureaukalender zo ingericht!

1. Kies eigen foto’s

Een écht persoonlijke agenda krijg je wanneer je jouw eigen foto’s gebruikt. Wees creatief en ga opzoek naar foto’s van reizen, weekendjes weg of dagjes uit. Probeer je foto’s af te wisselen met landschapsfoto’s, personen of close-ups. Wanneer je afwisselt met je foto’s krijg je namelijk een variërende dynamische kalender met veel verschillend beeldmateriaal! Nog leuker om door heen te bladeren dus!

2. Kies voor stockfoto’s

Ben je zelf niet echt goed in fotograferen, maar wil je wel graag een zelf ontworpen bureaukalender? Dan zijn er meerdere wegen naar Rome! Je kunt jouw kalender namelijk ook vullen met zogenoemde ‘stock foto’s. Dit zijn rechten vrije foto’s gemaakt door professionele fotografen. Deze foto’s vind je op websites als: Pixabay, Unsplash en Stocksnap. Je kunt dan de foto’s doorzoeken aan de hand van het onderwerp dat de foto moet hebben. De website genereert dan zo een hele lijst met foto’s die op jouw kalender kunnen. Het enigste wat jij nog hoeft te doen is foto’s uitkiezen!

3. Seizoensgebonden foto’s

Ben jij perfectionistisch ingesteld? Dan kan het leuk zijn om je kalender in te richten aan de hand van de vier seizoenen. Zo krijgt jouw bureaukalender namelijk een wel heel bijzonder tintje! Kies voor de winterfoto’s in de sneeuw en op het ijs, in de lente voor bloemen en in de zomer vakantiefoto’s en stranden. En als de herfst dan eindelijk aanbreekt straalt jouw bureaukalender met prachtige herfstkleuren!