Start » Nieuws » Boekhandelaar ontkent boycot roman Kristien Hemmerechts

Boekhandelaar ontkent boycot roman Kristien Hemmerechts

24 Januari 2014

De vrouw die de honden eten gaf van Kristien Hemmerechts.In België is de afgelopen week veel ophef ontstaan over de roman van Kristien Hemmerechts. Ze schreef een fictief verhaal dat gebaseerd is op het leven van Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux.

Bart van Aken, eigenaar van boekhandel Paard van Troje in Gent én Boekverkoper van het Jaar, reageert op Facebook op een vermeende boycot van de nieuwe roman van Hemmerechts. Hij kocht de roman De vrouw die de honden eten gaf niet in; sommigen zagen dat als een boycot van de roman. Van Aken ontkent dat.

'Wij boycotten geen enkel boek, maar maken keuzes. Bij het maken van deze keuze las ik zelfs grotendeels het vooruitexemplaar. Vrij als ik ben, als ondernemer, bestelde ik het boek niet. Onder het mom van een roman, gelijk wat schrijven over een niet fictief personage. Ik vond het alvast een irrelevant kutboek. (…) Hier worden geen boeken geboycot, slechts keuzes gemaakt.'

Bestel het boek

De vrouw die de honden eten gaf is te koop bij Athenaeum Boekhandel. Bestel dit boek nu.

Dit bericht is afkomstig van Tzum, literair weblog.

Bron: www.tzum.info/2014/01/nieuws-boekhandel-ontkent-boycot-nieuwe-hemmerecht...

« terug naar het nieuwsoverzichtSchrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!