Start » Nieuws » 'Boekenscheurder' Bonita Buwalda betuigt spijt

'Boekenscheurder' Bonita Buwalda betuigt spijt

16 November 2010

De man of vrouw die vorige week in een tiental boekwinkels romans van debutant Peter Buwalda (Bonita Avenue) kapotscheurde heeft excuses aangeboden. Een motief heeft deze 'boekenscheurder' tot nu toe niet gegeven. Uitgeverij De Bezige Bij zegt dat de actie absoluut geen publiciteitsstunt is.

In een anonieme brief heeft de dader aan de uitgever spijt betuigd. Ook hebben een paar boekhandels twintig euro per boek als schadevergoeding ontvangen. Volgens Buwalda schrijft de dader dat hij overspannen is. De schrijver zei vorige week geen idee te hebben wat het motief zou kunnen zijn van de boekenscheurder.

Buwalda Bonita Avenue
Debutant Peter Buwalda was journalist en werkte als redacteur bij verschillende uitgeverijen. Hij was mede-oprichter van het literaire poptijdschrift Wah-Wah en schreef verhalen en essays voor onder andere De Gids, Vrij Nederland, Bunker Hill en Hollands Maandblad.

De vuistdikke roman Bonita Avenue gaat over Joni Sigerius, de dochter van de rector magnificus van de Twentse universiteit. Zij drijft samen met haar vriend Aaron een handeltje dat ze maar liever voor haar krachtige en briljante vader verborgen houdt. Het is in het jaar van de vuurwerkramp dat ook in het gezin de boel explodeert. Niet alleen lopen Joni en Aaron tegen de lamp, die zomer komt ook de enige en echte zoon van Sigerius vrij uit de Scheveningse gevangenis. Acht jaar later pas – Joni verdient inmiddels miljoenen in Los Angeles – verneemt Aaron wat er zich in 2000 werkelijk heeft afgespeeld.

Bron: www.tctubantia.nl/regio/twente/7615402/Boekenscheurder-is-volgens-oogget...

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Debuutroman Peter Buwalda vernield in boekwinkels


Tags:
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN