Afbeelding

Boekenpanel DWDD krijgt nieuwe vorm

De De Wereld Draait Door-redactie wil dat het nieuwe boekenpanel meer oorspronkelijk Nederlandstalige literatuur gaat bespreken in de uitzendingen. Ook zal er meer aandacht komen voor non-fictie titels.

In de vorige twee seizoenen werden twaalf vertaalde boeken uitgeroepen tot Boek van de Maand en drie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken kregen die bekroning. Het boekenpanel besprak in totaal twaalf non-fictie titels.

Een betrouwbare bron liet aan Tzum weten dat ongeveer vijftien boekverkopers vorige week een screentest hebben gedaan, afgelopen dinsdag zijn vervolgens zes boekverkopers doorgegaan naar de volgende ronde. Er moeten nu nog twee boekhandelaren afvallen, maar het nieuwe boekenpanel laat dus niet lang meer op zich wachten.

De eerste boekhandelaar die zitting gaat nemen in het nieuwe DWDD-boekenpanel is inmiddels bekend. Het gaat om Veronie Snijder van Boekhandel Kramer in Winterswijk. Dinsdag 30 september zal het nieuwe panel voor het eerst te zien zijn in De Wereld Draait Door.

Bron

tzum.info

Uitgeven