Boek drukken

Boek drukken is een eeuwenoud ambacht waar veel bij komt kijken. Echter door de nieuwe technieken is het anno 2016 de gewoonste zaak om je boek niet alleen zelf uit te geven, maar ook deze te drukken. Waarom zou je een boek drukken? Hieronder 3 redenen.

Voor wie niet van een e-boek houdt

Net als het zelf uitgeven en drukken van een boek, is ook de introductie van de e-reader en het daarbij horende e-boek een technische vooruitgang van de 21e eeuw. Eerlijk is eerlijk, een digitaal boekje brengt veel voordelen met zich mee, maar het legt het zeker af tegen het karakter van een gedrukt boek dat als het ware ‘contact’ legt met de lezer. Een gedrukt boek biedt dan een betere uitkomst. Zeker als er alleen maar een gedigitaliseerde versie van een manuscript of dichtbundel bestaat, is het dan fijn om het als een gedrukt boek te krijgen.

Voor eigen gebruik

Het was nooit jouw intentie om een boek op de markt te brengen, maar je hebt toch een manuscript of een verhalen- of gedichtenbundel geschreven. Nu wil je dit drukken en in de kast zetten naast je favoriete auteurs. Als je als particulier kunt uitgeven, dan kun je ook zelf een boek drukken. Er zijn voldoende gecertificeerde drukkerij die dit voor jou voor een redelijke prijs kunnen realiseren.   

Als cadeau

Behalve een boek drukken voor jezelf, is het ook vaak een mooi gebaar om een boek met zelfgeschreven korte verhalen of gedichten aan iemand cadeau te geven. Je hoeft het boek dan niet per se uit te geven om het gedrukt te krijgen. Een dergelijk cadeau zou perfect zijn voor een bruidspaar, een jubileum of verjaardag.