Start » Nieuws » Boek-delenprijs voor Gerbrand Bakker

Boek-delenprijs voor Gerbrand Bakker

3 November 2008

De roman Boven is het stil van Gerbrand Bakker is uitgeroepen tot Leesclubboek van het Jaar en bekroond met de Boek-delenprijs 2008. Met deze literaire prijs bekronen leesclubs het boek dat hen de beste discussiebijeenkomst heeft opgeleverd. Aan de Boek-delenprijs is een bedrag van € 2000 verbonden.

De Boek-delenprijs is een gezamenlijk initiatief van het tijdschrift Boek-delen en het Lezersfeest in Rotterdam, in Vlaanderen ondersteund door het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken (VCOB). In de periode april tot en met september konden leesclubs stemmen op hun favoriete boek van het leesclubseizoen 2007-2008.

De Boek-delenprijs is dit jaar voor de derde keer uitgereikt. In 2006 werd de prijs gewonnen door Khaled Hosseini met zijn roman De vliegeraar, vorig jaar werd De engelenmaker van Stefan Brijs bekroond.

Onder de leesclubs die hadden gestemd, werden diverse prijzen verloot. Deze werden gewonnen door: Leeskring Nieuwleusen, de Wereld Literatuur Leesclub Amsterdam, de Leessisters uit Wassenaar, de Literatuurkring Den Haag en de Boekentaal Mondiaal Leeskring van Passage uit Oud-Beijerland.

De speciale prijs voor de meest enthousiasmerende motivatie van de uitgebrachte stem ging naar de Leeskring van Vrouwen van Nu uit Hoogerheide die een aanbeveling schreef rond De engelenmaker van Stefan Brijs waaruit duidelijk bleek hoezeer het boek hun tot discussie had gebracht.

Bron: www.leeskringen.nl

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!