Afbeelding

Poets je taalvaardigheid op met de nieuwe cursussen van Schrijven Online Academie.

Betekend of betekent?

Poets je taalvaardigheid op met de nieuwe cursussen van Schrijven Online AcademiMen zegt vaak: je hoeft niet goed te schrijven om mooi te schrijven. Toch is het noodzakelijk om je spelling op te poetsen als je uitgeefambities hebt. Een d/t fout betekent vaak dat je werk niet serieus genomen wordt en je manuscript in de prullenbak belandt.

Goede taalvaardigheid zorgt er niet alleen voor dat je serieus wordt genomen door uitgeverijen of literair agenten, het stelt de auteur ook in staat om te spelen met taal. Zo lees je in veel boeken van bekende auteurs zinnen die grammaticaal niet kloppen, maar toch prettig lezen of zelfs een poëtisch tintje hebben. Dit werkt over het algemeen alleen als je weet wat voor een effect de tekst heeft als je die vervormt.

Poets je taalskills op met de nieuwe cursussen van de Schrijven Online Academie. Behandel de Nederlandse spelling in deze opfriscursus, of waag je aan de regels van zinsbouw en grammatica. Ook kun je een cursus volgen om de laatste spellingswijzigingen van de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Klaar om te experimenteren met taal? Volg dan de cursus Ontdek je eigen stijl.

Bron

www.schrijvenonline.org/academie

Techniek