Afbeelding

Het boek The Notting Hill Mystery is opnieuw uitgegeven door British Library Publishing.

Allereerste detectiveroman opnieuw uitgegeven

Het boek The Notting Hill Mystery is opnieuw uitgegeven.The Notting Hill Mystery staat bekend als de allereerste detectiveroman. Het boek, geschreven door Charles Fox (een pseudoniem) en gepubliceerd ergens tussen 1862 en 1863, vertelt het verhaal van een verzekeringsagent die achter de moordenaar van zijn vrouw aangaat. 

Nu, een anderhalve eeuw later, brengt uitgever British Library Publishing het boek opnieuw uit. Opmerkelijk aan The Notting Hill Mystery is de moderne manier waarop bewijs naar de lezers wordt doorgesluisd. Door middel van dagboekfragmenten, verslagen van onderzoeken en getuigeninterviews krijgt de lezer meer te weten over de zoektocht van het hoofdpersonage naar de dader. “Het zijn innovatieve technieken die pas gebruikelijk werden in detectivefictie omtrent 1920,” aldus British Library Publishing.

Het wordt ook wel gedacht dat The Moonstone van Wilkie Collins de allereerste detectiveroman was. Dit boek werd echter in 1868 gepubliceerd, pas enkele jaren na The Notting Hill Mystery. The Moonstone werd in 2010 opnieuw gepubliceerd.

De heruitgave van The Notting Hill Mystery bevat foto’s en illustraties uit het origineel. Het boek is te bestellen op Amazon.

Bron

http://www.guardian.co.uk/books/2012/feb/21/first-detective-novel-notting-hill-mystery