Start » Nieuws » ABC A'dam: eerste Espresso Boekmachine

ABC A'dam: eerste Espresso Boekmachine

22 Juli 2010

American Book Center in Amsterdam heeft, als eerste in Nederland, een Espresso Book Machine geïnstalleerd. Deze machine, geïnitieerd door de gepensioneerde maar beroemde uitgever Jason Epstein, is de eerste ‘boekmachine’ ter wereld. In 2007 verkoos Time Magazine het ‘pinautomaat voor boeken’ tot een van de beste uitvindingen van het jaar.

ABC introduceert de instant-POD-machine met een verhalenwedstrijd, die op 24 september zal uitmonden in een boek. ABC is overigens niet de eerste Europese boekhandel die de Espressomachine In juni 2008 bracht de Britse boekhandelsketen Blackwell de machine al naar haar zestig filialen.

De laatste versie van de Espresso Book Machine print zo’n 40 pagina’s per minuut in elk formaat tussen 4,5 x 4,5 inch (11,43 x 11,43 cm) en 8,5 x 11 inch (21,59 x 27,94 cm). Omdat de machine twee printers heeft, kan hij om de twee à drie minuten een volledig afgewerkt boek van een gemiddelde dikte van 200 pagina’s maken.

Om zelf een boek te kunnen printen, kun je naar het ABC op het Spui in Amsterdam komen met een cd-r of usb-stick, waarna je - na de juiste voorbereiding en instelling - in een minuut of vijf je boek kunt bewonderen. De minimumprijs voor een boek waaraan ABC niets anders hoeft te doen dat op de printknop te drukken, bedraagt €12,50. Bij hogere oplages betaalt men minder. ABC zal klanten niet helpen bij het opmaken van een boek. ‘We zijn geen dtp-kantoor’, benadrukt een woordvoerder op Boekblad.nl.

Bron: www.abc.nl

« terug naar het nieuwsoverzichtTags:
Lees Schrijven Magazine
  • Leer schrijven als Stephen King
  • Alles wat een schrijver moet weten over uitgeverijen
  • Schrijftips van Sander Kollaard (Stadium IV)
  • Wat verdien je aan een boek?
  • Crashcourse publiciteit & promotie
  • De schrijfdip en wat je ertegen kunt doen

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór 23 september 16:00 u. een abonnement!

MELD JE AAN
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator.

Zoek een verkooppunt