8 Handige Facebookgroepen voor schrijvers

Heb jij wel eens het gevoel dat je er alleen voor staat als schrijver en ben je op zoek naar een schrijvers community? Dan hebben wij een paar goede tips voor jou. Op Facebook heb je namelijk meerdere handige groepen waar je terecht kunt met je schrijversvragen.


1. Schrijven Online

Allereerst hebben we natuurlijk onze eigen Facebookgroep. Je kunt er van alles in kwijt. Neem vooral eens een kijkje. Ook hebben we een speciale Facebookgroep: Schrijven Magazine Ultrakorte Verhalen. In deze groep kun je de uitdaging aan gaan om een verhaal van 99 woorden te schrijven. De leukste verhalen komen op onze website en je krijgt veel feedback van je medeschrijvers.

2. Proeflezers vinden

Heb jij nou een verhaal of boek geschreven en wil je het graag door iemand laten lezen van buitenaf? Dat kan. In deze Facebookgroep kun je een oproepje plaatsen om proeflezers te vinden. Het maakt niet uit in welk genre je iets hebt geschreven of hoe lang je tekst is. Er worden namelijk ook veel boeken gedeeld. 

3. Tekstschrijvers, (bedrijfs)journalisten en copywriters

Deze Facebookgroep is meer bedoeld voor mensen die teksten schrijven als beroep of voor iemand die daar mee wil beginnen. Er worden handige tips gedeeld en je mag alles vragen. Ook kun je je netwerk uitbreiden en met mogelijke opdrachtgevers in contact komen. 

4. Beginnende schrijvers 

Begin je net met schrijven? Dan is dit dus de groep voor jou. Je bent echt niet de enige. Er zijn nog veel meer mensen die net zijn begonnen. Laat de moed vooral niet in je schoenen zakken en zoek andere mensen op. 

5. De Literaire Affaire | Schrijvers, dichters, songwriters & aanverwanten

Deze twee groepen zijn vooral bedoeld om interessante dingen met elkaar te delen op het gebied van literatuur en schrijven. Dit zijn trouwens echt niet de enige twee groepen waarin dit kan, er zijn er nog veel meer.

6. Schrijvers die feedback willen

Deze Facebookgroep lijkt een beetje op Proeflezers vinden. Er zit wel een klein verschil tussen de twee groepen. In deze groep worden voornamelijk iets kortere teksten gedeeld, maar het idee blijft hetzelfde: je kunt feedback vragen op je werk en ook feedback geven op het werk van anderen als je dat leuk vindt.

7. Een boek schrijven

Ik denk dat je wel kunt bedenken waar deze groep voor is. Er worden tips en ervaringen gedeeld over het schrijven van een boek. Maar ook hier kun je om feedback vragen als je wilt. Als je een boek wilt schrijven kan deze groep een goede steun zijn.

8. Lees ook vrije schrijvers | Promoot je boek | Promoot je boek gratis!

Heb jij nou een boek geschreven en is het eindelijk uitgegeven, dan moet je je boek natuurlijk nog gaan promoten. Dat is lastig. In deze drie Facebookgroepen kun je je boek gratis promoten. Alle kleine beetjes helpen toch?

Laat je niet beperken door deze aanraders en ga ook zelf eens op Facebook zoeken naar interessante groepen waar je je bij zou willen aansluiten. Er zijn er nog veel meer over schrijven. Misschien houd je wel van poëzie en wil je je graag aansluiten bij een groep de specifiek daarop is gericht. Dat kan natuurlijk ook.