Afbeelding

© Polka Dot Images/Polka Do/Thinkstock

5 stappen om een goede zakelijke blog op te starten

5 stappen om een goede zakelijke blog op te startenOmdat een blog een goedkope en snelle manier is om een online aanwezigheid op te bouwen, is het een ideale manier voor ondernemers, coaches, adviseurs, sprekers, auteurs en andere professionals om hun geloofwaardigheid en expertise te laten zien aan een brede doelgroep. Aangezien uw lezers kunnen reageren kunt u een gesprek met uw publiek creëren en u een verstandhouding op bouwen met vertrouwen als gevolg.

De aard van een blog is perfect voor de drukke professional. Ze zijn snel en eenvoudig te updaten. Het creëren van nieuwe content kan eenvoudig regelmatig (2-3 keer per week is het aanbevolen minimum). Dit is nuttig voor uw prospects en klanten en het is bovendien geliefd door zoekmachines zoals Google. In tegenstelling tot de "traditionele" statische website is een blog een dynamische website die uw bezoekers aanmoedigt om te communiceren met u door commentaar, zodat ze een handvat aangereikt krijgen om u beter te leren kennen.

Wanneer u een gesprek wilt maken met uw publiek (bezoekers, lezers, prospects), dan werkt u direct aan uw geloofwaardigheid als ondernemer. U bouwt uw netwerk op en het vergroot de zichtbaarheid van uw producten en diensten op een ongedwongen manier.

Een blog is een essentieel instrument in de professionele marketing toolbox. In combinatie met een website, een e-zine, database management en e-commerce systeem, heeft u alles wat u nodig heeft om uw bedrijf wereldwijd online te hebben.

Stap 1: Onderzoek

Voordat u iets gaat doen, kunt u het beste de redenen onderzoeken waarom u een blog wilt gaan publiceren. Wat is het doel voor de blog? Hoe werkt de blog en heeft een goede uitwerking voor uw onderneming? Onderzoek is niet voor niks de eerste stap naar een succesvol blog. Ook kunt u even kijken wat andere firma's zoals Tirendo of Adidas doen.

Stap 2: De zakelijke doelstellingen

Wat zijn de zakelijke doelstellingen of resultaten die u wilt bereiken met uw blog? Sommige mensen gebruiken een blog als een lead generator om hun database flink op te bouwen. Sommigen zijn op zoek naar een zichtbaar platform voor hun bedrijf, terwijl anderen gebruik maken van de blog om inhoud voor andere doeleinden te gebruiken zoals artikelen en programma's te ontwikkelen.

Stap 3: Wie is uw ideale lezer?

Wie behoort tot uw doelgroep? Voor de meeste bedrijven is de ideale lezer vergelijkbaar met hun ideale klant. Het is belangrijk om uw publiek te kennen zodat u kunt voldoen aan hun behoeften, uitdagingen en wat ze zoeken om hun leven te verbeteren via diensten of producten.

Stap 4: Hoe wilt u dat uw lezers zich voelen wanneer ze uw blog lezen?

Het zal u helpen om te boren in de emoties van uw publiek. Wilt u uw lezer inspireren, motiveren, en overhalen naar actie? Het aanboren van deze bron zal u helpen uw content te verbeteren.

Stap 5: Wat wilt u dat uw lezers doen wanneer ze uw blog lezen?

Dit heeft betrekking op de doelen die u voor uw blog gaat opstellen. Als uw blog een lead generator is, dan moet u heel duidelijke stappen instellen voor het begeleiden van uw lezer. Door de juiste stappen te maken in uw blog, krijgt u de potentiele klant waar u haar of hem hebben wilt.