Afbeelding

Vrouw met writer's block

Foto door Ivan Samkov via Pexels

5 redenen om een schrijfcoach in de arm te nemen

Een schrijfcoach: iemand die je een zetje in de goede richting geeft, bij wie je terecht kan met je schrijfvragen en die je verhaal tegen het licht houdt. Hoe belangrijk talent ook is bij schrijven, iedereen heeft soms hulp nodig. Maar waarom zou je die hulp inschakelen in de vorm van een schrijfcoach?


1.    Een schrijfcoach helpt je door een writer’s block

Misschien herken je jezelf wel in een van deze scenario’s:
•    Je hebt een goed idee voor een boek, maar je weet niet waar je moet beginnen.
•    Je bent een eind op weg, maar je weet niet hoe je naar het einde toe moet werken. 
•    Je verhaal mist iets, maar je weet niet precies wat het is. 
•    Je hebt een volledige blokkade en je weet het gewoon even niet. 
Op dit soort momenten is het slim om een schrijfcoach in te schakelen. 

2.    Je coach past bij jou en je boek

Wie dat is en in welke vorm je coaching wil, is afhankelijk van jou, je boek en het probleem waar je tegenaan loopt. Zit je vast in het begin, dan wil je misschien een meerdaagse cursus volgen om op gang te komen. Kom je halverwege vast te zitten, dan heb je meer baat bij een brainstormsessie. Zoek een coach die je aanspreekt en ervaring heeft met het genre dat jij schrijft. En vraag naar de mogelijkheden!


Wil je al jaren een boek schrijven? Een schrijfcoach kan je helpen! 

Je wil een boek schrijven, gaaf! Dat boek op papier krijgen, dat is weer een volgende uitdaging. Soms heb je daar hulp bij nodig in de vorm van een schrijfcoach. Gelukkig vind je die hulp in ons online magazine boordevol: 
✅ Schrijfcoaches die zich voorstellen
✅ Schrijflessen voor perfectionistische schrijvers
✅ Tips om beter te leren schrijven

Met een beetje hulp schrijf jij eindelijk dat boek!

Lees het magazine


3.    Je krijgt feedback van een professional 

Een schrijfcoach is zelf schrijver, dus hij of zij weet precies wat je doormaakt. Zij hebben het zelf ook gedaan. Niet alleen is hun ervaring als professional nuttig, maar ook als ervaringsdeskundige. Je zult altijd waardevolle feedback ontvangen die je ogen kunnen openen voor mogelijkheden. Jijzelf zit er natuurlijk te dicht bovenop, dus iemand met meer afstand kan objectiever kijken.

4.    Je coach kent het werkveld

Een schrijfcoach geeft zelf ook boeken uit. Of dit nu bij een traditionele uitgeverij is of in eigen beheer, je coach kent het werkveld. Ze kennen de markt en kunnen je helpen met de keuzes die je moet gaan maken als je het boek gaat uitgeven. 

5.    Je komt sneller tot een goed eindresultaat

Wie weet was het je zonder coach ook gelukt. Misschien was je zelf uiteindelijk over je writer’s block heen gekomen. Of lukte het je om een begin te maken, maar heb je 3 keer moeten herschrijven omdat het toch niet het goede begin was. Terwijl je met wat feedback meteen die goede opening had bedacht. Schrijven kost gewoon veel tijd. Tijd die je niet kan besteden aan andere projecten. Met een coach kom je dus sneller tot een kwalitatief goed eindresultaat: jouw boek dat publiceerbaar is!