Afbeelding

Cover 1 2024

Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 9 februari in de brievenbus! 

Dit nummer niet missen? Neem vóór 26 januari 23:59 u. een abonnement dan ontvang je dit nummer!

Ja, graag    Geef cadeau

Angelique Haak over het overwinnen van je writer’s block

Door Femke Straub

Na haar grote schrijfsucces, worstelde thrillerschrijfster Angelique Haak met het vinden van inspiratie, slechte recensies en stalkers op het internet. Deze combinatie leidde zelfs tot een burn-out. Uiteindelijk heeft ze deze ervaringen om weten te zetten in inspiratie voor haar nieuwste boek Afgeschreven over – hoe kan het ook anders – een thrillerschrijfster. In het komende nummer van Schrijven Magazine vertelt ze hoe je na een writer’s block de pen weer oppakte.

Direct je boek wereldwijd in de boekhandel – deze schrijver kreeg het voor elkaar

Door Femke Straub

In februari 2024 verschijnt het eerste boek van Corjan Mol. En dat meteen met een wereldwijde release bij de Amerikaanse uitgeverij Penguin Random House met alles erop en eraan. Samen met Amerikaanse onderzoeker Chris Morford schreef Mol het boek The Jerusalem Files, gebaseerd op de tv-serie The Curse of Oak Island van History Channel. Zelfs met zo’n groot programma achter hem, moest Mol er nog hard voor werken om zijn boek uitgegeven te krijgen. Hoe hij het deed, lees je in het komende nummer van Schrijven Magazine.

Hoe schrijf je vanuit het perspectief van een kind?

Door Kathy Mathys

Kathy Mathys kreeg een vraag van een van haar studenten: was een verhaal voor volwassenen niet te kinderlijk doordat het vanuit het perspectief van een kind was geschreven? Mathys vergelijkt de verschillende stijlen en geeft tips hoe je dit probleem zelf kan aanpakken!

Hoe ontwikkel je je eigen stijl?

Door Peter de Rijk

Talent hebt je, stijl kan je ontwikkelen. Maar die eigen stem vinden, dat is nog een hele uitdaging voor schrijvers. Redacteur Peter de Rijk vergelijkt succesvolle auteurs die een herkenbare eigen stijl hebben in het komende nummer van Schrijven Magazine. + nog 6 handige tips!

Hoe verklein je de afstand tot de lezer?

Door Rob Steijger
Voor een succesvol boek is het van belang dat de lezer je verhaal beleeft in plaats van leest. Om dat te bereiken moet je de lezer deelgenoot zien te maken. Redacteur Rob Steijger geeft tips hoe je dat voor elkaar krijgt. 

Workshop dialogen schrijven

Door Leonardo Pisano

Veel schrijvers worstelen met schrijven van dialogen. Dat is niet zo vreemd, want vrijwel alle aspecten die bij goed schrijven spelen, komen terug in dialogen. In het komende nummer neemt schrijver Leonardo Pisano je mee langs de basiselementen van dialogen schrijven, en geeft hij tips over realistische dialogen, actielabels en subtekst. 

Workshop: spelen met stijl

Veel schrijvers zijn gevoelig voor opmerkingen over hun stijl, zo ook Kathy Mathys. Inmiddels maakt ze zich minder zorgen om haar stijl. Bovendien besefte ze dat iemands stijl per boek of verhaal kan verschillen. Zelfs de keuze van een ander perspectief kan een grote impact hebben op de stijl.

In het komende nummer leert ze je met enkele oefeningen hoe je op een ontspannen manier kan spelen met stijl.

Dan Brown over spanning

Dan Brown is een van de meest gelezen thrillerschrijvers ter wereld (De Da Vinci code, Het Bermini Mysterie, Het Juvenalis Dilemma, etc.). Het centrale begrip voor Brown bij het creëren van spanning is dat je als schrijver heel vroeg in je verhaal meerdere beloftes aan je lezer moet maken. In het komende nummer lees je wat voor beloftes en meer.


Abonnees krijgen het komende nummer van Schrijven Magazine omstreeks 9 februari in de brievenbus! 

Dit nummer niet missen? Neem vóór 26 januari 23:59 u. een abonnement dan ontvang je dit nummer!

Ja, graag    Geef cadeau